Κ. Δήμτσας («Αποστολή»): Θα διαμορφώσουμε πρόγραμμα για τόνωση νέων επιχειρήσεων σε συνεργασία με τη Μητρόπολη

Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κωνσταντίνο Δήμτσα, Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής.

«Η Φλώρινα είναι στις ακριτικές περιοχές, που η εκκλησία θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα, με ένα έργο βεντάλια που θα αφορά όχι μόνο τους ανθρώπουε που είναι σε δυσκολία, αλλά και στα παιδιά και τις οικογένειές τους», είπε αρχικά, τονίζοντας πως ο αρχιεπίσκοπος θεωρεί πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή, λόγω της ακριτικής της θέσης.

Σημείωσε, μάλιστα, πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα για την τόνωση νέων επιχειρήσεων, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας. Επίσης, στόχος είναι να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους, ανέφερε.

Στο κομμάτι των νέων επιχειρήσεων, διευκρίνισε πως θα υπάρξει σε πρόσκληση σε εταιρείες με συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες αλλά και συνδιαμόρφωση, προκειμένου να ενισχυθούν, αγοράζοντάς τους μηχανήματα για τον εκσυγχρονισμό τους, ανάλογα με το τι θα αιτηθούν,.

Ακόμη, θα γίνουν ειδικά σεμινάρια για να ενημερωθούν οι νέοι επιχειρηματίες για τις προκλήσεις της νέας εποχής αλλά και για το πώς θα προωθούν τα προϊόντα τους. Η εκκλησία θα προσπαθήσει να ενισχύσει νέους επιχειρηματίες εκεί που το κράτος δυσκολεύεται, ενώ ανάλογα με τις αιτήσεις που θα γίνουν, θα εγκριθεί και ο τελικός αριθμός επωφελούμενων.

Αυτό που θα εξετάζεται θα είναι αν η επιχείρηση έχει προοπτικές και αν είναι υγιής, με στόχο να τους δοθεί ένα «φιλί ζωής», για μέλλον και προοπτική. Το εν λόγω πρόγραμμα αναμένεται άμεσα, τόνισε, ίσως και τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Αναφερόμενος στη δράση και το έργο της «Αποστολής» τόνισε πως σήμερα η φιλανθρωπική οργάνωση βοηθάει οικογένειες και στον οικονομικό τομέα, αλλά έχοντας και σαν στόχο να βοηθήσει στο δημογραφικό κομμάτι. Εξετάζεται σε ζευγάρια να δίνονται τα είδη που θα χρειαστούν για ένα χρόνο, ενώ σήμερα δίνονται από ένα πιάτο φαγητό μέχρι και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί.

Η εκκλησία προσφέρει με αγάπη και με ανοιχτή καρδιά στους ανθρώπους, είπε επίσης, σημειώνοντας πως 250 οικογένειες της περιοχής θα περάσουν ένα όμορφο Πάσχα, προκειμένου οι άνθρωποι να χαρούν την χαρά της αναστάσεως.

Μέσα στα μνημόνια, η εκκλησία έδινε πάνω από 2.000 μερίδες φαγητού στον κόσμο της Αθήνας, είπε επίσης, δίνοντας αξία και στο ένα ευρώ που προσφέρει κάποιος από το υστέρημά του.

 

Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: Καταψηφίσαμε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία για την Τηλεθέρμανση  

Η Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρεται στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας που έγινε την Πέμπτη 17/10 με θέμα την λειτουργία της

Read More »

“Μην τα ξαναλέμε” – Ραδιοφωνικό ένθετο στην εκπομπή “Ζουν Ανάμεσά μας” με τους Αντώνη Πουγαρίδη και Βασίλη Σκουλάκη (18/10/24)

Εγκαινιάστηκε σήμερα Παρασκευή 18/10, το νέο ραδιοφωνικό ένθετο της εκπομπής “Ζουν Ανάμεσά μας” με τον Αντώνη Πουγαρίδη, που φιλοξενεί τον Βασίλη Σκουλάκη, HR της KEYVOTO,

Read More »
X