Οι υιοθεσίες πρώτο μέλημα για τη διαχείριση των αδέσποτων στο Δήμο Κοζάνης

Τις υιοθεσίες έθεσε ως μεγάλο στόχο της επόμενης περιόδου ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης, Γιώργος Ευκολίδης, αναφερόμενος στο θέμα των αδέσποτων σκυλιών, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Χάρη Κουζιάκη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Ευκολίδης έκανε λόγο για το τρίπτυχο περισυλλογή, στείρωση, υιοθεσία το οποίο διέπει τις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής, σημειώνοντας πως στο τελευταίο κομμάτι χρειάζεται μεγαλύτερη οργάνωση και προσπάθεια:

«Δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους πολίτες», τόνισε, με το Δήμαρχο να προσθέτει ότι στους 4 μήνες του 2024 έχουν γίνει 45 υιοθεσίες «όταν τον προηγούμενο χρόνο είχαν σημειωθεί ελάχιστες παραπάνω».

Ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο για το πρόγραμμα των στειρώσεων Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, παραδέχτηκαν πως ήταν μια πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, με τον Γιώργο Ευκολίδη όμως να υποστηρίζει πως από τον Οκτώβριο και μετά  αυτές είχαν σταματήσει.

«Είχε μπει ένας στόχος για 1300 και δεν ξεπέρασαν τις 600 έτσι όπως πάμε και ακολουθούμε τους ρυθμούς, δε θα ορίσω κάποιον αριθμό, αλλά θα είναι τετραψήφιος».

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Κοκκαλιάρης, εξήγησε πως με τον όρο «εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στειρώσεων» εννοούσε πως η επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι οι στειρώσεις να γίνονται πιο γρήγορα και περισσότερες και εξήγησε πως τίποτα δεν είναι αυτονόητο με τους εθελοντές Γερμανούς που συμβάλλουν στην προσπάθεια

«Οι Γερμανοί αποχωρούν ή έχουν αποχωρήσει από τη Βέροια, άρα πρέπει να έχουμε καλή σχέση μαζί τους. Θα δείτε και ντοκιμαντέρ με το οποίο θα προβάλλουν τι γίνεται εδώ στην Κοζάνη, είμαστε ευχαριστημένοι με αυτούς του ανθρώπους και αυτοί με εμάς γιατί πλέον γίνεται δουλειά και το βλέπουν. Είναι μια συνέχεια της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αυτό που βρήκαμε θα το αναπτύξουμε».

 

Χατζηδάκης: Το τεκμαρτό εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες δεν θα ισχύει για πάντα

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να διατηρήσει το τεκμαρτό εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών για πάντα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στο

Read More »

Ξεκίνησε επανεξέταση 2 φαρμάκων – Πιθανή ανεπιθύμητη ενέργεια ο αυτοκτονικός ιδεασμός

Ξεκίνησε η επανεξέταση των φαρμάκων που περιέχουν την φιναστερίδη και την δουταστερίδη Η επανεξέταση αξιολογεί δεδομένα σχετικά με τις αυτοκτονικές σκέψεις και συμπεριφορές Ο Ευρωπαϊκός

Read More »

«Ασπρόμαυρες Διηγήσεις» του Δημήτρη Βαβλιάρα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Έκθεση Φωτογραφίας του Δημήτρη Βαβλιάρα οργανώνει ο Δήμος Κοζάνης στο Φουαγιέ της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης με τίτλο «Ασπρόμαυρες Διηγήσεις». H Έκθεση θα εγκαινιαστεί τη

Read More »
X