Την πρώτη του συνέντευξη τύπου ως ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ, παραχώρησε την Τετάρτη το πρωί ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ένα από τα πιο έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της εταιρείας στην 40χρονη πορεία της.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπό του την επιλογή των μετόχων, προκειμένου να ηγηθεί της ΑΝΚΟ σε αυτή τη δύσκολη για την περιοχή περίοδο και τόνισε πως έχοντας περάσει απ’ όλα τα σκαλοπάτια της εταιρείας στα 36 χρόνια τα οποία εργάζεται σε αυτή θα συμβάλει ώστε να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο με γνώμονα δύο πυλώνες

Την υποστήριξη των ΟΤΑ και άλλων φορέων στην ωρίμανση μελετών και την υλοποίηση σχεδίων, καθώς και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.

«Η ΑΝΚΟ πέρα του μελετητικού και συμβουλευτικού ρόλου της οφείλει να αναδείξει και τον αναπτυξιακό της λόγο ιδιαίτερα στη διαδικασία μετάβασης, μέσα από πολιτικές και σχέδια δράσης για κρίσιμα ζητήματα».

Παράλληλα έθεσε ως στόχο και τη βιωσιμότητα της εταιρείας, απαντώντας ξεκάθαρα σε ερώτηση του «Π» πως δεν υπάρχει κανένα οικονομικό πρόβλημα στην εταιρεία.

Σε ότι έχει να κάνει με την επιστροφή του Γιώργου Αμανατίδη στην ΑΝΚΟ, μετά από πέντε(5) χρόνια, αυτή τη φορά στη θέση του Προέδρου και το κατά πόσο άλλαξαν ή θα αλλάξουν πλέον κάποια πράγματα, ο Τάσος Σιδηρόπουλος αρκέστηκε να πει ότι την πολιτική την καθορίζουν οι μέτοχοι της ΑΝΚΟ και επεσήμανε πως η περίοδος εκτός από δύσκολη είναι ευκαιρία «να ανταποκριθούμε σε προκλήσεις που θα συμβάλλουν στην ανάκαμψη της οικονομίας της περιοχής».

Για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας υπογράμμισε πως υπάρχουν προγράμματα τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιήσουν οι τοπικές επιχειρήσεις «λόγω του προφίλ τους» και η ΑΝΚΟ οφείλει να δημιουργήσει και προσκλήσεις τα οποίο θα ευνοούν την τοπική επιχειρηματικότητα.

Έθεσε μεγάλα προβλήματα της περιοχής τη μείωση του ΑΕΠ, την αύξηση της ανεργίας του πληθυσμού, τονίζοντας πως είναι δύσκολες ασκήσεις για όλους, ενώ για τη μείωση των μελών του Δ.Σ. από 15 σε 9, παρέπεμψε στις αποφάσεις των μετόχων και αρκέστηκε να σημειώσει πως το προηγούμενο συμβούλιο είχε δυσλειτουργίες με την απαρτία των συνεδριάσεων.

 

X