Στην περιοχή μας βρέθηκε χθες ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης και πέρασε από την Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα.

Το πρόγραμμα του περιλάμβανε επισκέψεις σε δομές υγείας, όπως όφειλε να κάνει λόγω της συγκεκριμένης υπουργικής του ιδιότητας.

***

Ωστόσο, πολλοί συνδύασαν αυτή την επίσκεψη και με την γενικότερη προσπάθεια που ξεκίνησαν και θα συνεχίσουν να κάνουν πολλά μέλη της κυβέρνησης για να συγκρατήσουν όσο γίνεται και μπορούν τις απώλειες που μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Απώλειες που οι μέχρι σήμερα μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν πως θα υπάρξουν.

***

Έτσι δεν αποκλείεται ο κ. Γεωργιάδης, που έχει και ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή μας, να θέλησε να συνδυάσει το τερπνό με το ωφέλιμο.

Να επισκεφτεί, δηλαδή, ως Υπουργός Υγείας υγειονομικές Μονάδες και να ενημερωθείς σχετικά, αλλά και να δει από κοντά πώς πάνε τα πράγματα σε ό,τι αφορά το κόμμα του.

***

Ίσως μάλιστα αυτή η επίσκεψη του να μην είναι και η μοναδική του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος μπορεί να μας επισκεφτεί και πάλι μέχρι τον Ιούνιο.

Όπως θα μας επισκεφτούν και άλλα κυβερνητικά στελέχη για τον ίδιο λόγο.

Εξάλλου, η ανύψωση των ποσοστών δεν μπορεί να γίνει από μια μέρα στην άλλη και μόνο με μια φορά.

 

Αν αναλάμβανε και τα δάνεια…

Όπως ενημέρωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου Οικονομικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, αυτήν την Κυριακή 21 Απριλίου διοργανώνει στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη εκδήλωση- ομιλία για τον τρόπο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους (δάνεια).

Στην πρόσκληση που έστειλε ο βουλευτής τονίζει ότι «η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, με αιχμή τα κόκκινα δάνεια, είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη Χώρα και τους πολίτες της. Ακριβώς γι’ αυτό πήρα την πρωτοβουλία παρουσίασης μιας βιώσιμης λύσης και σας καλώ να τη συζητήσουμε».

***

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα πει ο κ. Κουκουλόπουλος και τι θα προτείνει για να αντιμετωπιστεί αυτό το τόσο σοβαρό και πολύπλοκο θέμα.

Αν όμως έκανε τη… θαρραλέα πρόταση, λέμε εμείς, να αναλάβει το σύνολο του ιδιωτικού χρέους και των δανείων μας το ΠΑΣΟΚ, αμφιβάλει κανείς πως ο κόσμος δεν θα κατέκλυζε απλώς το Κοβεντάρειο αλλά θα έφτανε μέχρι την… είσοδο της Κοζάνης, ίσως και λίγο πιο πέρα;

Όσο για το ΠΑΣΟΚ, στις επόμενες μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι πιθανό να αναδεικνυόταν σε πρώτο κόμμα και με διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία!

***

Μήπως να το ξανασκεφτούν και να το προτείνουν;

Αυτή κι αν είναι «πρόταση εξουσίας»!

Σαν να το εξέδωσε το σημερινό γραφείο τύπου του Δήμου!

Με αμείωτο ρυθμό αλλά και ένταση συνεχίζεται η έκδοση δελτίων τύπου από την Ενότητα, τη Δημοτική Παράταξη της οποίας ηγείται ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας.

Χθες, η παράταξη εξέδωσε νέο δελτίου τύπου που είχε ως τίτλο του “«Ενότητα» – Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας του οδικού δικτύου στο Δήμο Κοζάνης”

***

Και μόνο από τον τίτλο παραπέμπει σε δελτίο τύπου που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε εκδώσει το γραφείο τύπου της σημερινής Δημοτικής αρχής της Κοζάνης του κ. Γιάννη Κοκκαλιάρη.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως αν κάποιος μπει στον κόπο να το διαβάσει θα δει πως πρόκειται για αναλυτικότατο δελτίο τύπου που δίνει λεπτομερείς πληροφορίες για το πού γίνονται οι παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο.

***

Βέβαια, το συγκεκριμένο δελτίο τύπου αναφέρεται σε έργο που η σύμβαση του υπογράφτηκε το 2023, έργο, δηλαδή, που δρομολογήθηκε επί Δημαρχίας του κ. Μαλούτα, και γι’ αυτό το λόγο εκδόθηκε από την παράταξη της Ενότητας.

Δεν παύει όμως να είναι ένα δελτίο τύπου που μόλις το δεις σου δημιουργεί την εντύπωση πως εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του Δήμου.

 

 

 

X