Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίου εψάλη η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αγίων Νεομαρτύρων και Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης Πτολεμαΐδας, σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας βρέθηκε και χοροστάτησε για πρώτη φορά στον περικαλλή Ιερό Ναό της πόλης μας, με τον πιστό λαό που συμμετείχε στην Ακολουθία να αναφωνεί το “Άξιος”.
Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης κ.κ. Ειρηναίος ανέλυσε την σημασία και το νόημα της Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, ενώ εξέφρασε την χαρά του για την πρώτη παρουσία του στην ενορία των Αγίων Νεομαρτύρων.

Πριν από το τέλος της Ακολουθίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας και Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Αυξωνίδης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την σεπτή παρουσία του στην ενορία και του προσέφερε, εκπροσωπώντας και όλους τους ενορίτες μερικά δώρα με πιο σημαντικό, μια εικόνα του Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνου, ως ενθύμιο της πρώτης χοροστασίας του στον Ιερό Ναό.

Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, η πρώην Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου, η Πρόεδρος Κοινότητας Πτολεμαΐδας Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, ο Πρόεδρος ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι λοιπών φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

X