Όπως ίσως διαβάσατε σε προχθεσινή ανάρτηση του e-ptolemeos.gr, ο υποψήφιος, πλέον, ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Αυτιάς τοποθετούμενος στην επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, την περασμένη Δευτέρα, ανέφερε χαρακτηριστικά πως:
«Αν αρχίσω να μιλάω, θα κρατήσει 4 ώρες. Κύριε πρόεδρε μόλις επέστρεψα από τις ΗΠΑ. Εκεί έζησα τον ελληνισμό. Ο ελληνισμός της Αμερικής ψηφίζει ΝΔ κύριε πρόεδρε. Σας μεταφέρω το μήνυμα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία»
***
Μόλις είπε τα παραπάνω λόγια το ακροατήριο ξέσπασε σε θερμά και ενθουσιώδη χειροκροτήματα που οι καλόπιστοι τα απέδωσαν στη φράση που χρησιμοποίησε λέγοντας ότι « Όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία», ενώ κάποιοι άσπονδοι φίλοι του, λίγοι έως ελάχιστοι, το απέδωσαν στο ότι δεν πραγματοποίησε την… απειλή του και δεν μίλησε τελικά τέσσερις ώρες, αλλά μερικά λεπτά.
Πάντως ακόμα κι αυτά ήταν αρκετά για να πυροδοτήσουν την κρίση που ξέσπασε αμέσως μετά στις σχέσεις του ελληνικού κράτους με πολλούς από τους εξωγήινους, κατοίκους κοντινών ή πιο μακρινών προς εμάς πλανητών!
Κι η σπίθα που πυροδότησε αυτή την κρίση δεν ήταν άλλη από τη φράση « Όλος ο πλανήτης ψηφίζει Νέα Δημοκρατία»!
***
Καλώς ή κακώς οι εξωγήινοι αισθάνθηκαν πως με τα λόγια αυτά ο κ. Αυτιάς τους έθεσε στο περιθώριο και τους αδίκησε κατάφωρα αφού τους απέκλεισε από τη μέγιστη τιμή να μπορούν να συγκαταλέγονται και αυτοί ανάμεσα σ’ εκείνους που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία!
Για το λόγο αυτό και μόλις έγιναν γνωστές σε όλο το πλανητικό σύστημα οι δηλώσεις Αυτιά, άρχισαν να καταφτάνουν τηλεγραφήματα διαμαρτυρίας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στο γραφείο του ίδιου του Πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
***
Οι εξωγήινοι δεν περιορίστηκαν μόνο στις παραπάνω ενέργειες αλλά αρκετοί απ’ αυτούς έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν και στον ίδιο τον κ. Αυτιά και τους συνεργάτες του, τονίζοντας του με πικρό και απόλυτα δικαιολογημένο παράπονο πως περίμεναν να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης και πιο δίκαιης αντιμετώπισης από τον ίδιο.
«Το ότι δεν είμαστε συνταξιούχοι, που τελούν πάντοτε υπό την προστασία του κ. Αυτιά, ο οποίος μπορεί και αλλάζει ακόμα και Νόμους για το καλό τους, δεν σημαίνει πως δεν έχουμε ανάγκη και εμείς της αγάπης και της φροντίδας του», τόνισαν με δάκρυα στα μάτια ορισμένοι εξωγήινοι και άλλοι σημείωναν με νόημα πως περίμεναν να τύχουν καλύτερης αναγνώρισης των όσων του προσφέρανε μέχρι τώρα καθώς οι εκπομπές του στην τηλεόραση αναμεταδίδονταν εκτός από τη γη μας και σε πολλούς άλλους πλανήτες, με αποτέλεσμα πολλοί αναλυτές βλέποντας τα νούμερα των μετρήσεων τηλεθέασης των εκπομπών του να αναφωνούν εντυπωσιασμένοι «αυτά είναι στ’ αλήθεια εξωπραγματικά νούμερα!»
***
Μαθαίνουμε πως οι αντιδράσεις αυτές των εξωγήινων θορύβησαν τόσο τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ίδιο τον κ. Αυτιά και γι’ αυτό σκέφτονται, σχεδιάζουν και μελετούν ορισμένες κινήσεις προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να ξεπεραστεί η κρίση.
Μια απ’ τις πρώτες ιδέες που έπεσε στο τραπέζι ήταν να οργανωθεί περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή κ. Αυτιά και στους άλλους πλανήτες, προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλίες και να τους γλυκάνει με το λόγο του, όπως μόνο εκείνος μπορεί.
Το μόνο πρόβλημα είναι πως οι εξωγήινοι ατυχώς δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν για την Ευρωβουλή, αν και θα το ήθελαν, και έτσι θα χαθεί πολύτιμος χρόνος από τον προεκλογικό αγώνα του κ. Αυτιά.
Η άλλη λύση είναι να διασφαλιστεί η αναμετάδοση των προεκλογικών ομιλιών του κ. Αυτιά και στους άλλους πλανήτες και κάθε φορά να ξεκινάει με έναν ολιγόλεπτο αλλά μεστό χαιρετισμό, μιας ώρας το πολύ, με τον οποίο θα τονίζει πόσο εκτιμά και αγαπά και τους εξωγήινους και ότι μια από τις πρώτες προτεραιότητες του όταν με το καλό εκλεγεί θα είναι να τους επισκέπτεται άπαξ την εβδομάδα για να συζητάει μαζί τους τα προβλήματα τους και να τα λύνει επί τόπου.
Έτσι, υπάρχει η εκτίμηση αλλά και η βεβαιότητα πως η κρίση θα ξεπεραστεί και θα επανέλθουμε στις πρότερες καλές μας σχέσεις με τους εξωγήινους.

 

X