Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Τάσο Τσιλφίδη, Πρόεδρο του Εργατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, μιλώντας για την χθεσινή απεργία, που έγινε με πρόταγμα τις πραγματικές αυξήσεις, την εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την ακρίβεια.

Ο ίδιος τόνισε πως τα εν λόγω ζητήματα αφορούν όλη την κοινωνία και όχι μόνο τους εργαζόμενους, σημειώνοντας πως η κεντρική συγκέντρωση έγινε στην Κοζάνη, παρουσία όλων των εργατικών κέντρων της περιοχής, μεταξύ αυτών και Κοζάνης – Πτολεμαΐδας.

Βασικό πρόβλημα που προτάσσει η ΓΣΕΕ είναι η ακρίβεια, σημειώνοντας πως η περιοχή μας θέτει στην ατζέντα και το κομμάτι της απολιγνιτοποίησης, καθώς η περιοχή μας, όπως λέει, έγινε «περιοχή μεταναστών».

Αναφέρθηκε σε μια σειρά σωματείων όπως οδηγοί και χειριστές που αρκετοί εργαζόμενοι έχουν φύγει από την περιοχή, ενώ ερωτηθείς πόσοι εργαζόμενοι έφυγαν από την περιοχή, απάντησε πως ο ιδιωτικός τομέας υπέστη μεγάλο πλήγμα.

«Η Πτολεμαΐδα είναι η πόλη των συνταξιούχων», είπε ακόμη, μιλώντας για εργαζόμενους που δούλευαν στη ΔΕΗ και πλέον αποχώρησαν.

X