Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, κρατάμε στα χέρια μας, το νέο πόνημα του εκλεκτού μας συνεργάτη Νίκου Δρουβιώτη. Πρόκειται για το 21ο βιβλίο του με τίτλο «Η Ελλάς αναγεννώμενη εκ της τέφρας της».

Μια καλαίσθητη, πολύχρωμη έκδοση 240 σελίδων με πληθώρα φωτογραφιών και πλήθος θεμάτων Ιστορικών, Θρησκευτικών, Λαογραφικών, Λογοτεχνικών και Κοινωνικών.
Εμείς τον χαρακτηρίσαμε ‘’Νέστωρα της Δημοσιογραφίας’’ αφού ο Νίκος Δρουβιώτης επί πολλές δεκαετίες δημοσιογραφεί ακατάπαυστα στην εφημερίδα μας ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ καθώς και σε πολλά μέσα ενημέρωσης ανά την Ελλάδα.

Διάγει ήδη το 98ο έτος της ηλικίας του, με πλήρη πνευματική διαύγεια, ενώ παράλληλα έχει μεγάλο συγγραφικό έργο, αφού εξέδωσε ήδη 21 βιβλία με ποικιλία, θεμάτων και πατριωτικό περιεχόμενο.

Στον πρόλογο της έκδοσης του 21ου βιβλίου του, αναφέρει ότι πλέον και λόγω ηλικίας θα σταματήσει την συγγραφή βιβλίων, γεγονός που μας λυπεί αφάνταστα αφού πιστεύουμε ότι έχει ακόμη πολλά αποθέματα προσφοράς στους πολίτες και τον τόπο μας.

Για τους νεότερους αναγνώστες και συμπολίτες μας, που ίσως δεν γνωρίζουν, ο συγγραφέας Νίκος Δρουβιώτης είναι γόνος έκτης γενιάς κλεφτών και αρματολών Νικολάου Κόλλια – Πλαπούτα.
Οι παλαιότεροι Πτολεμαΐδιώτες, θα τον θυμούνται από την ευδόκιμη υπηρεσία του, ως Διευθυντή της πάλαι ποτέ, Σχολής Εργοδηγών Πτολεμαΐδας και εκδότη της Μαθητικής Εφημερίδας ‘’Η φωνή του Εργοδηγού’’.

Ευχαριστούμε θερμά τον επίλεκτο συνεργάτη μας Νίκο Δρουβιώτη, τον εκλεκτό μας φίλο φιλόλογο, Ιστορικό, αρχαιολόγο, πτυχιούχο της Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών και της Δημοσιογραφικής Σχολής του Σπύρου Μελά, για την αποστολή του νέου του βιβλίου και την τιμητική του αφιέρωση.

Είναι βέβαιο ότι θα κοσμεί την βιβλιοθήκη του ΠΑΛΜΟΥ και του ευχόμαστε υγεία και μακροημέρευση, αναμένοντας με χαρά τα άρθρα του για δημοσίευση.

 

X