Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Αλεξάνδρα Βράκα, Υπεύθυνη του City ΚΕΠ Πτολεμαΐδας.

Αρχικά, ενημέρωσε για την εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, για τη δυνατότητα μείωση δημοτικών τελών. Μέχρι τις 31 Μαΐου μπορούν να αιτηθούν μείωση οι κατηγορίες: Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές, άποροι (όσοι παίρνουν ΚΕΑ) και τα ΑμΕΑ με 67% και άνω (έστω και ένα μέλος να είναι, λ.χ. παππούς, γιαγιά, αρκεί να μένουν στο σπίτι, όπως φαίνεται στη φορολογική). Η μείωση των δημοτικών τελών εφόσον εγκριθεί, κατατίθενται στο λογαριασμό το 50% των τελών που πλήρωσαν την περασμένη χρονιά στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ξεκαθάρισε πως το κράτος δίνει πιστοποίηση αναπηρίας για διάφορες ασθένειες, χαρτί με το οποίο οι πολίτες μπορούν να κερδίσουν κάποιες πράγματα, όπως επιδόματα αναπηρίας και επιδόματα πιστοποιητικού ΚΕΠΑ (επίδομα παραπληγίας, επίδομα για άτομα με κινητικά προβλήματα, για να τους βοηθάει κάποιος άνθρωπος). Ή όποιος έχει πιστοποίηση αναπηρίας να λάβει μοριοδότηση πρόσληψης κάποιου συγγενικού προσώπου ή του ιδίου για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Επίσης, ανέφερε πως οι αιτήσεις για πιστοποιήσεις αναπηρίας γίνονται ηλεκτρονικά και με τον κωδικό της αίτησης τον δίνεις στους γιατρούς προκειμένου μέσω του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας να φαίνεται το ιστορικό και οι γιατροί να γράφουν ηλεκτρονικά για την αίτηση ΚΕΠΑ. Το ραντεβού με τους γιατρούς για αξιολόγηση γίνεται μία φορά και μέσα σε λίγες ημέρες βγαίνει η απόφαση.

Σήμερα (σ.σ. 15/4) λήγει η δικαιολογία κατάθεσης παραστατικών (λογαριασμοί ή κοινόχρηστα) για την πληρωμή επιδόματος θέρμανσης (τηλεθέρμανσης) για να μπουν τα χρήματα μέχρι 30 Απριλίου. Η επόμενη πληρωμή είναι 31/5.

Επίσης, στο εργασιακό κομμάτι, υπάρχει σε εξέλιξη διαγωνισμός προσλήψεων με 8μηνα στη ΔΕΗ και συγκεκριμένα στην «Πτολεμαΐδα 5» (θέσεις, τεχνικών ειδικοτήτων, εργάτες, οδηγούς, ηλεκτροσυγκολλητές κ.α.) με ηλεκτρονικές αιτήσεις.

Επίσης, δεν συμπληρώθηκαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων, με 2.000 ευρώ επιδότηση. Επίσης, όσοι έκαναν το πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ για το MS OFFICE έλαβαν πιστοποίηση – μοριοδότησης από τον ΑΣΕΠ.

X