Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Αννούλα Κακαλέ, Προϊστάμενη του ΚΕΔΑΣΥ Κοζάνης.

Κλιμάκιο του ΚΕΔΑΣΥ Κοζάνης ( Κέντρο Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης) επισκέφθηκε σήμερα το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Ασβεστόπετρας προκειμένου να ενημερώσει γονείς και μαθητές για την μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβική και κυρίως για τις εφηβικές ανησυχίες.

Η κ. Κακαλέ εξηγεί τι είναι το ΚΕΔΑΣΥ, ποιες είναι οι αρμοδιότητές του σε μαθητές από προνήπια μέχρι και την ηλικία των 30 ετών (εφόσον έχουν αξιολογηθεί μια φορά). Το ΚΕΔΑΣΥ αξιολογεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών, τις δυσκολίες και ιδιαιτερότητες των μαθητών, προκειμένου αφού γίνει συνολική αξιολόγηση είτε να παραπεμφθεί το παιδί κάπου αλλού, είτε να βγει ένα ατομικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Αναλόγως μπορεί να προταθεί ακόμη και ειδικό πλαίσιο φοίτησης, παράλληλη στήριξη ή κάτι άλλο.

Επίσης, το ΚΕΔΑΣΥ ενημερώνει τα σχολεία για τη συμβουλευτική εκπαιδευτικών, γονέων διευθυντών σχολικών μονάδων, κάνει ενημερωτικές δράσεις και στέκεται δίπλα στα παιδιά και στην πορεία μετάβασής τους.

X