Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Νίκο Στέφο, Υποψήφιο Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, δημοσιογράφο και συγγραφέα.

Ο κ. Στέφος ερωτηθείς για τον αριθμό τον αριθμό των δημοσιογράφων που έχουν πλώρη στην Ευρωβουλή, απάντησε πως «οι δημοσιογράφοι είναι ιστορικοί του παρόντος. Καταγράφοντας τα γεγονότα είναι σαν να γράφουν ιστορία. Το τι είναι ο καθένας, είναι άλλη ιστορία». Προσέθεσε πως ο ίδιος ασχολείται 25 έτη ως πολιτικός συντάκτης, οπότε και συνδέεται με την πολιτική.

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή κατάσταση στην εξωτερική πολιτική, αναφέρθηκε στα Ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι οι σχέσεις με την Τουρκία περνούν μια περίοδο ελεγχόμενης ύφεσης, με τις προκλήσεις να έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και τις ροές μεταναστών να είναι μειωμένες και να μην γίνονται υπερπτήσεις.

«Η Τουρκία δεν έχει αναθεωρήσει την τακτική της. Θέλει να αλλάξει τη Συμφωνία της Λωζάνης και εμείς ως κυβέρνηση το έχουμε πάντα υπόψη. Αλλά πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ηρεμία στο Αιγαίο», ανέφερε ακόμη.

«Θα ήταν υποκρισία και ανήθικο αν η Ελλάδα δεν καταδίκαζε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», είπε επίσης, για τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και τη στάση που κράτησε η χώρα μας.

Προσέθεσε ότι η χώρα μας εισπράττει τα εύσημα παγκόσμια για τη στάση της και η θέση της στην ΕΕ είναι αναβαθμισμένη.

Ερωτηθείς για την Πράσινη Μετάβαση και το τίμημα που πληρώνει ο Δυτικομακεδόνας, σχολίασε ότι είναι δεδομένη η απόφαση της ΕΕ για να οδηγηθούμε σε μηδενικές εκπομπές. Για τις επιχειρήσεις, σχολίασε πως θα πρέπει να προσαρμοστεί το επιχειρηματικό μοντέλο και να προσαρμοστούν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που παρέχονται.

«Η μετάβαση δεν είναι εύκολο αλλά δεν έχουμε άλλα περιθώρια», είπε ακόμη, προσθέτοντας πως «η πράσινη μετάβαση, με τις όποιες δυσκολίες, είναι η μόνη που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα».

Τέλος, έστειλε μήνυμα για συμμετοχή στις εκλογές, λέγοντας πως οι εκλογές αφορούν όλους τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους και να σταθούν μακριά από εσφαλμένες λογικές ότι η Ευρώπη είναι μακριά, λέγοντας ότι:

«Στην Ελλάδα έπαιζαν τεράστια κονδύλια και χωρίς αυτά η χώρα μας δεν θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό το ζηλευτό επίπεδο ανάπτυξης και προόδου. Πρέπει να είμαστε μέσα στην Ευρώπη, αλλιώς η οικονομίας μας θα πάει πολύ πίσω».

Τέλος, είπε πως είναι σημαντικό να ενισχυθεί η ΝΔ ώστε ο Κ. Μητσοτάκης να πάει στην Ευρώπη και να διεκδικήσει μια νέα ΚΑΠ για τους αγρότες και να διαπραγματευτεί ένα νέο ταμείο ανάκαμψης για την Ελληνική οικονομία.

X