Εναλλάξ θα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Υψηλή Γέφυρα των Σερβίων για το επόμενο δίμηνο, λόγω των εργασιών που γίνονται για την ανακατασκευή του οδοστρώματος. Με απόφασή της η Αστυνομία ορίζει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ με ξεχωριστή απόφαση ορίζει την παράταση των μέτρων κυκλοφορίας σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των φορτηγών (αφορούσε στην άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών με μεικτό βάρος από 3.5 τ. έως 40 τ. και απαγόρευση κυκλοφορίας άνω των 40 τ., όπου θα ακολουθούν άλλες διαδρομές).

Ειδικότερα:

Α) Την εναλλάξ κυκλοφορία (λόγω στένωσης) της Εθνικής Οδού Κοζάνης-Λάρισας, από τη Χ/Θ 19+000 έως τη Χ/Θ19+300 (υψηλή γέφυρα Σερβίων), όπου χ.θ 0+000 ο κόμβος στην πρώην γέφυρα Ο.Σ.Ε. στην ανατολική είσοδο της πόλης της Κοζάνης.
Β) Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων δεν θα διακόπτεται, αλλά θα διεξάγεται στο εναπομείναν τμήμα της οδού, εναλλάξ ανά κατεύθυνση, σύμφωνα με το τυπικό σχέδιο 2.1.3. των Οδηγιών Μελετών Οδικών Έργων (ΟΜΟΕ-ΣΕΕΟ).
Γ) Στην περίπτωση που η περιοχή επέμβασης υπερβαίνει τα 50 μ., η κυκλοφορία θα ρυθμίζεται από σημαιοφόρους με τη χρήση ενδοεπικοινωνίας. Για χρονικό διάστημα πενήντα πέντε (55) ημερών το μέτρο της εναλλάξ κυκλοφορίας θα εφαρμοσθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας (ώρες 07:00 έως 17:00), ενώ για επιπλέον πέντε (5) ημέρες το μέτρο θα ισχύσει και κατά τη διάρκεια της νύχτας (όλο το 24ωρο). Στην τελευταία περίπτωση (24ωρες εργασίες στεγανοποίησης-μόνωσης), θα χρησιμοποιηθούν φορητοί φωτεινοί σηματοδότες, οι οποίοι θα λειτουργούν σε εύρος 400 μέτρων περίπου.

 

X