Στη διαδικασία μεταφοράς λιγνίτη προς τη Βόρεια Μακεδονία, από το Ορυχείο Προσηλίου, μπήκαν οι φορτηγατζήδες από την περιοχή των Σερβίων, παίρνοντας προσωρινή ανάσα μετά τη διακοπή της σύμβασης ΔΕΗ- ΜΕΤΕ για τα δρομολόγια προς τον ΑΗΣ Μελίτης, την οποία εξυπηρετούσαν.

Από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας περίπου 20-25 δρομολόγια γίνονται κανονικά προς τα Μπίτολα με φορτηγά των Σερβίων, μετά από συμφωνία η οποία υπήρξε μεταξύ ΜΕΤΕ και αγοραστή στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και επαφές εκπροσώπων των φορτηγατζήδων.

Η ΜΕΤΕ κλείδωσε τη συμφωνία και έβαλε ξανά στο μεροκάματο τους ανθρώπους οι οποίοι είχαν σταματήσει τα δρομολόγια από το Νοέμβριο, με τη σύμβαση αρχικώς να προβλέπει 20-25 δρομολόγια καθημερινά έως και τα τέλη Μαΐου.

Υπενθυμίζεται πως στα Σέρβια υπήρχαν 60 φορτηγά που συμμετείχαν στη μεταφορά λιγνίτη, με κάποιους ιδιοκτήτες να έχουν πουλήσει στα μηχανήματά τους, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλησαν να συμμετέχουν στα δρομολόγια αυτά.

Οι περίπου 30-35 ιδιοκτήτες φορτηγών εκ περιτροπής πραγματοποιούν τα συγκεκριμένα δρομολόγια, τα οποία οικονομικά σαφώς δεν αφήνουν μεγάλο κέρδος, αλλά αυτή την περίοδο δεν είχαν άλλη επιλογή.

X