Τις εγκαταστάσεις όπου θα εδρεύει η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων(ΕΜΟΔΕ) στην Κοζάνη, επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Χάρη Γκοβεδάρο.

Στόχος η επιθεώρηση των υποδομών που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε χώρο του αεροδρομίου Κοζάνης και απαιτούν τον εκσυγχρονισμό τους, προκειμένου να φιλοξενηθούν περίπου 70 δασοπυροσβέστες με προοπτική για εγκατάσταση και άλλων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας-Νήσων (Κέρκυρα-Λευκάδα-Παξοί) Υποστράτηγο Π.Σ. Χριστόφορο Μπόκα, τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχο, Νικόλαο Μητσιογιάννη και τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κοζάνης Πύραρχο, Γκίκα Καμπουρίδη για το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών

Η Περιφέρεια θα αναλάβει να αναβαθμίσει τις συγκεκριμένες υποδομές με ένα αρκετά σημαντικό ποσό, το οποίο δεν έχει καθοριστεί ακόμα, καθώς επρόκειτο για την πρώτη επαφή των δύο πλευρών ώστε να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

«Στην νέα εποχή της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων και κατ’ επέκταση των απαιτητικών και επικίνδυνων γεγονότων, κρίσιμο στοιχείο θα είναι ο σχεδιασμός και η ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.

X