Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Σκηνοθέτη της Θεατρικής Ομάδας ΕΠΕΚΕΙΝΑ.

Ο κ. Ιωαννίδης μίλησε για τις θεατρικές παραστάσεις που φιλοξενεί και μπορεί να φιλοξενήσει η πόλη, σημειώνοντας πως το Θέατρο Εκτάκτων Αναγκών μπορεί να φιλοξενήσει και μεγάλες παραστάσεις, με κάποιες πολύ μικρές διορθώσεις.

Επίσης, ο δήμος φέρνει παραστάσεις πολιτισμού με την αιγίδα του, προκειμένου να ανοίξει η «ομπρέλα» των παραστάσεων που έρχονται. Επίσης, σε ό,τι αφορά το Πνευματικό Κέντρο, επειδή έχει μικρή σκηνή δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες παραγωγές, ωστόσο έχει πολύ καλό χώρο για τους θεατές, σημείωσε, τονίζοντας πως θα ρυθμιστούν τεχνικά ζητήματα (όπως ο φωτισμός), προκειμένου το θέατρο να είναι άρτιο.

«Ο κόσμο δείχνει ότι αγαπάει το θέατρο και αγκαλιάζει όλες τις θεατρικές ομάδες και ο κόσμος εκπαιδεύεται και ψάχνει το καλό θέατρο», προσέθεσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη θεατρική παράσταση «Εφώταξεν ο φέγγο μ’», του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσοβούνου, που παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία και επαναλήφθηκε την Παρασκευή, σε σκηνοθεσία Κ. Ιωαννίδη  και κείμενα Π. Παραστατίδη.

«Η βάση του ποντιακού θεάτρου είναι η ηθογραφία. Παντρέψαμε τη σκηνοθεσία με το κείμενο που ήταν πολύ ωραίο, έγινε καλή δουλειά από τους ηθοποιούς και είχε ανταπόκριση από τον κόσμο», σημείωσε.

Ο κ. Ιωαννίδης μίλησε για τη θεατρική παράσταση «Σέρρα» που έρχεται υπό την αιγίδα του Δήμου, τον Μάιο, στην Πτολεμαΐδα, στη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Επίσης 12-13 Απριλίου θα έρθει μουσική παράσταση – κωμωδία με τον Γιώργο Χατζή, ενώ στα 17 Απριλίου η Υψικάμινος θα φέρει το «Ταγκαλάκι».

Επίσης, αναφέρεται στο κάλεσμα της θεατρικής ομάδας ΕΠΕΚΕΙΝΑ προς τον κόσμο να παίξει θέατρο και να γίνουν πρωταγωνιστές, σημειώνοντας πως «όλοι είναι πρωταγωνιστές», τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να περνάει κανείς καλά όσο και αν εμφανιστεί στην παράσταση. Κριτήρια: Διάθεση, όρεξη και διάθεση του ελεύθερου χρόνου στο θέατρο.

Όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει στο facebook της Θεατρικής Ομάδας ΕΠΕΚΕΙΝΑ για να συναντηθούν το Σάββατο. Σε κάθε περίπτωση οι ώρες προβών προσαρμόζεται ανάλογα με τους συμμετέχοντες.

Μετά το Πάσχα η ομάδα ετοιμάζει δύο θεατρικές παραστάσεις, ενώ στην τελευταία της θεατρική απόπειρα έλαβε τρίτο βραβείο στην Καρδίτσα.

Η Επέκεινα έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και με πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής και πλέον συνεχίζει αυτόνομα διοργανώνοντας σπουδαία πράγματα.

 

X