Την απόγνωσή τους για την ταλαιπωρία την οποία έχουν υποστεί τα τελευταία 4 και πλέον χρόνια με τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, κατέθεσαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης οι μεταφορείς της ΛΑΡΚΟ από την Καστοριά και την Κοζάνη.

Η οφειλή ύψους 1,8εκ. ευρώ αποτελεί το μεγάλο ζήτημα για το συγκεκριμένο κλάδο με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Αμανατίδη, να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με αρμόδιους φορείς ώστε να προωθηθεί συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να καταβληθούν αυτά τα χρήματα.

Ο ίδιος θύμισε πως και ως Βουλευτής είχε κάνει ενέργειες αλλά δεν είχαν ευδοκιμήσει καθώς δεν έγιναν αποδεκτές από τα αρμόδια Υπουργεία, ενώ τόνισε πως βρέθηκε λύση για 12 εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ από την περιοχή των Σερβίων οι οποίοι θα απασχοληθούν στην Περιφέρεια.

Εκ μέρους των μεταφορέων ο Σπύρος Νάτσας από την Καστοριά περιέγραψε τη δυσμενή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνάδελφοί του και θύμισε πως ο Πρωθυπουργός σε προηγούμενη συνάντησή τους είχε δεσμευτεί για επίλυση του προβλήματος:

«Έρχονται εξώδικα, χρωστάμε παντού. Μας λένε πως χρειάζεται μια τροπολογία αλλά δεν έχει βρεθεί λύση ακόμα».

Ο Λουκάς Ζαρογιάννης εκ μέρους των μεταφορέων Σερβίων και Κοζάνης έκανε λόγο για κλοπή δεδουλευμένων από το κράτος και αναφέρθηκε σε οριακή κατάσταση:

«Απόγνωση και ολική καταστροφή. Καμία τροπολογία δεν λύνει το ζήτημα γιατί θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, μας κοροϊδεύουν τόσα χρόνια, να βρείτε τον τρόπο για χρηματοδοτικό εργαλείο ώστε να μπορέσει η τεράστια αδικία να αρθεί. Να δώσετε λύση σε κάτι που η πολιτεία αρνείται».

X