Με διάθεση να κλείσει το θέμα της επιστροφής του στη ΝΔ και της όποιας συζήτησης προκλήθηκε, εμφανίστηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, σε δηλώσεις που παραχώρησε σε ΜΜΕ λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο Γιώργος Αμανατίδης τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα μούδιασμα στους συνεργάτες του και όσους τον πίστεψαν όταν πήρε τη «μεγάλη απόφαση για τον τόπο», ενώ σημείωσε πως δεν έχει αλλάξει κάτι και αυτό θα φανεί στην πράξη.

«Καμία μονομερής ενέργεια δεν έγινε, είμαι πολίτης της Δυτικής Μακεδονίας. Ξέρουμε γιατί παίρνουμε την κάθε απόφαση, θα φανεί στην πράξη ότι μετράει ο τόπος μας».

Εξηγώντας τη δήλωσή του περί συμπόρευσης με την κυβέρνηση της ΝΔ, υποστήριξε πως αυτή η συμπόρευση έχει να κάνει με θέματα ανάπτυξης για την περιοχή και παράλληλα υπογράμμισε πως ο ίδιος είναι απελευθερωμένος από ζητήματα κομματικών εξαρτήσεων:

«Πήγα σε εκδηλώσεις της ΝΔ, στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τις επόμενες μέρες σε εκδήλωση του κόμματος «ΚΟΣΜΟΣ». Οι πολίτες πιστεύουν σε εμένα και γι’ αυτούς θα συνεχίσω να προσφέρω στον τόπο μου».

Για το ίδιο θέμα ερωτήθηκε και ο Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος ζήτησε να μάθει ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για την επιστροφή Αμανατίδη στη ΝΔ και αν υπήρξε κάποια δήλωση αναγνώρισης της «εσφαλμένης απόφασης να τεθεί αντιμέτωπος με την επιλογή του κόμματος στις εκλογές του Οκτωβρίου».

Σε ποιο σκληρή γραμμή η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, υπογράμμισε πως η κίνηση Αμανατίδη δημιουργεί θέμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας των πολιτικών και θίγει το κύρος της αυτοδιοίκησης:

«Ήταν μια άσχημη μέρα και ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε. Έχει πάρει αποστάσεις από τα μείζονα θέματα της περιφέρειας. Τι θα κάνει με το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και το μηχανισμό δίκαιης μετάβασης. Θέλουμε περιφερειάρχη για τον τόπο και τους πολίτες δεν αντέχουμε άλλες απώλειες».

X