Για «οικογενειοκρατία» στο δήμο Αμυνταίου και στα νομικά πρόσωπα του δήμου, κάνει λόγο σε επιστολή του ο δημότης Π. Μπούρης, παραθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα:

«Κ. Δήμαρχε προφανώς ΝΟΜΙΜΟ είναι, ΗΘΙΚΟ είναι να δημιουργούνται ¨ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ¨ στον Δήμο Αμυνταίου και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου μας;
1) Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 3129/2024 από 01-03-2024 έγγραφο του Δήμου Αμυνταίου (ΑΔΑ:ΨΗΘΦΩΨΛ-5ΒΜ) ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ κ. Δήμαρχε, να προσλάβετε ως Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμυνταίου τον κ. ΓΕΚΡΣΑΝΗ Αθανάσιο του Ευδόξου (μέχρι πρότινος Διευθυντή του Δήμου Αμυνταίου).
2) Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2712 από 21-02-2024 έγγραφο του Δήμου Αμυνταίου (ΑΔΑ:6Ξ2ΝΩΨΛ-ΑΧΞ) ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ κ. Δήμαρχε ν’ αναθέσετε την εκτέλεση της Δημόσιας Σύμβασης Παροχής Γενικών Υπηρεσιών με τίτλο « Υπηρεσίες Υπευθύνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (D.P.O.) για το έτος 2024 στον γιο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αμυνταίου κ. ΓΚΕΡΣΑΝΗ Εύδοξο του Αθανασίου δικηγόρος που εδρεύει επί της οδού Δημοσθένους 154-156, στην Καλλιθέα – Αττικής έναντι του χρηματικού ποσού των 11.983,36 ευρώ.
3) Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 125/2024ΓΔ από 26-03-2024 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΤΕΠΑ (ΑΔΑ:6ΖΝΖΟΕΤΔ-44Η) ανατέθηκε (προφανώς κατ’ εντολή σας διότι είστε και Πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ) η εκτέλεση της Δημόσιας Σύμβασης Παροχής Γενικών Υπηρεσιών με τίτλο « Υπηρεσίες Υπευθύνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (D.P.O.) για το έτος 2024, πάλι στον γιο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αμυνταίου ΓΚΕΡΣΑΝΗ Εύδοξο του Αθανασίου δικηγόρος που εδρεύει επί της οδού Δημοσθένους 154-156, στην Καλλιθέα – Αττικής έναντι του χρηματικού ποσού των 5.022,00 ευρώ.
Κ. Δήμαρχε, ΝΟΜΙΜΟ είναι, αλλά μπορείτε να μου απαντήσετε πόσο ΗΘΙΚΟ είναι να ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ μονομερώς αναθέσεις σε μέλη οικογενειών στενών συνεργατών σας;
Κ. Δήμαρχε, υπάρχουν πολλοί δικηγόροι στην περιοχή του Δήμου Αμυνταίου που δύναται να στηρίξετε και θα μπορούσαν να παρέχουν τις εν’ λόγω Υπηρεσίες Υπευθύνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (D.P.O.) στον Δήμο Αμυνταίου, στην ΔΕΤΕΠΑ καθώς και στη ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ και έτσι να ενισχυθούν οικονομικά, ενδυναμώνοντας την οικογένεια τους και εν’ γένει και την ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Αμυνταίου.

Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα για θέματα που αφορούν το Αμύνταιο και τη Φλώρινα

Κ. Δήμαρχε, ευελπιστώ μετά από αυτά που σας παραθέτω να μην συνεχίσετε τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ και στην έτερη δημοτική επιχείρηση του Δήμου Αμυνταίου την ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΕ ΟΤΑ;
Στην όλη υπόθεση πιο παράδοξο είναι ότι, ενώ το γνώριζαν δημοτικοί σύμβουλοι και της μείζονος (επικεφαλής κ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Συμέλα) και της ελάσσονος αντιπολίτευσης (κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ Κυριάκος), στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα την 29-03-2024 δεν ερωτηθήκατε από κανέναν δημοτικό σύμβουλό για τις ανωτέρω αποφάσεις που λάβατε.
Υ.Γ. Αναρωτιέμαι, ως απλός πολίτης, μήπως τελικά υπάρχει κάποιου είδους κρυφή συνεννόηση μεταξύ του Δημάρχου και των επικεφαλής και της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, για να μην γίνεται δημόσια κριτική για τις προσωπικές επιλογές του Δημάρχου;».

X