Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Έφη Μιχελάκη, Πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο ενόψει Ευρωεκλογών. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιό του, είχε προαναγγείλει τις προκριματικές εκλογές προκειμένου τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συνδιαμορφώσουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Στις 14/4 τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν ανά περιφέρεια, σημείωσε η ίδια, λέγοντας πως η ίδια δεν έχει κάνει αίτηση για υποψηφιότητα, ενώ υποψήφιος δεν θα είναι ούτε ο κ. Κασσελάκης.

Σε ό,τι αφορά τη θητεία του ιδίου στο στρατό και κατά πόσο επικοινωνιακά κέρδισε πόντους στο ευρύ κοινό, η κ. Μιχελάχη απάντησε πως από την αρχή της υποψηφιότητάς του έγινε ξεκάθαρο πως θέτει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας και παραγωγής πολιτικής, λέγοντας πως είναι σύγχρονος τρόπος που παρακινεί το ενδιαφέρον και της νεώτερης γενιάς που φαίνεται πως απέχει αλλά δεν είναι έτσι.

«Αυτό ίσως είναι κάτι που έπρεπε να το δούμε γιατί ίσως είχαμε έλλειμμα. Όλο αυτό κάνει καλό στον πρόεδρο για να τον γνωρίσει ο κόσμος», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το αδιάβλητο των εκλογών και τα όσα είπε προ ημερών ο κ. Κασσελάκης, η κ. Μιχελάκη απάντησε πως αυτά που λέχθηκαν περί παρατηρητών πάντα υπήρχαν, ωστόσο σήμερα υπάρχει έκρηξη τεχνολογίας και πρέπει οι πάντες να προσαρμοστούν σε αυτή. Μάλιστα έφερε το παράδειγμα των όσων έγιναν με τη διαρροή e-mails και τη χρήση τους από την κ. Ασημακοπούλου.

«Η σημερινή ηγεσία του ΥΠΕΣ επίσης δεν έδωσε απαντήσεις. Πως έφυγαν τα e-mail;  Οι υποκλοπές από τη μια και η διαρροή προσωπικών δεδομένων από την άλλη, πως μπορούμε να έχουμε αμφιβολίες και να το κάνουμε ξεκάθαρο στο δημόσιο διάλογο. Αμφιβολίες για τη συνθήκη που θα μας πάει στις εκλογές», είπε σχετικά, λέγοντας πως κανένας πολίτης δεν πρέπει να αμφιβάλει για το αδιάβλητο των εκλογών για αυτό να δοθούν απαντήσεις.

Στη διαμάχη μεταξύ Ν. Καρανίκα και Ε. Ακρίτα περί «μισογυνισμού που δεν είναι πολιτική και δεν ανήκει στην Αριστερά», η κ. Μιχελάκη απάντησε πως ο κ. Καρανίκας εκφράζεται με έναν δικό του τρόπο και επί της ουσίας, υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα που επηρεάζουν την πολιτική, λέγοντας πως αναμένονται απαντήσεις για το εάν στάλθηκαν τα επίμαχα μηνύματα. «Είναι αναφαίρετο δικαίωμά της να πάει στη δικαιοσύνη αλλά πρώτα επειδή είναι ο πρωθυπουργός να έχει την ευθιξία να απαντήσει», είπε για τα σχετικά μηνύματα.

Η ίδια αναφέρθηκε και στα Τέμπη, λέγοντας πως έπρεπε να σεβαστούν το χώρο και τα στοιχεία και θα πρέπει να φανεί η αλήθεια στο τι έγινε.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Κοζάνης και την ανάδειξη νέας νομαρχιακής επιτροπής και την ανάδειξη του κ. Κοντού ως επικεφαλής, η κ. Μιχελάκη απάντησε πως πάντα παρακολουθεί τα τοπικά τεκταινόμενα, σχολιάζοντας ότι η συμμετοχή πήγε καλά και την περίμεναν και καλύτερα. Τοπ νέο όργανο θα αντιμετωπίσει εκλογές, ενώ κεντρικά πολλά πράγματα θα αλλάξουν. «Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούμε στα σημεία των καιρών», σημείωσε επίσης.

Τέλος, σχολιάζοντας την παρουσία της σε κεντρικά μέσα ενημέρωσης, εκπροσωπώντας το κόμμα για μια σειρά θεμάτων, και αν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι περισσότερο από την ίδια στο κόμμα, η Έφη Μιχελάκη απάντησε πως την ενδιαφέρει η συμμετοχή από πάντα και κάθε νέα εμπειρία είναι καλοδεχούμενη. Υπήρχε ένα άγχος, αρχικά, σημείωσε, λέγοντας πως η εμπιστοσύνη που της δείχνουν είναι πολύ τιμητική, τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλη γοητεία σε αυτό που γίνεται και η αντιπαράθεση είναι πολιτική. Δεν αποκάλυψε, ωστόσο, τι θα κάνει στο μέλλον, λέγοντας πως οι συζητήσεις είναι πολλές».

X