Κάθε άλλο παρά έτοιμη για εκλογές φαίνεται να είναι Νέα Δημοκρατία στην περιοχή. Από τη μία μεριά το μεγάλο ζητούμενο είναι η ενότητα και η συσπείρωση για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλη δημοσκοπική πτώση.

Από την άλλη μεριά, η χθεσινή επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας που έγινε στην Κοζάνη, όπου μόνο ενότητα δεν φάνηκε να υπάρχει με όλα όσα έγιναν ανάμεσα σε στελέχη του κόμματος. Είχαμε κόντρες με γαλλικά ανάμεσα σε στελέχη που δημοσίως διαφωνούσαν για το ποιος έπρεπε να τιμηθεί για την προσφορά του και ποιος όχι, αλλά και για το ποιος είναι ο ρόλος Ποιανού στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είχαμε απωθημένα ανθρώπων που δεν εκλέχτηκαν στις εκλογές και θέλησαν να τα εκτονώσουν από βήματος σε μία τόσο σημαντική εκδήλωση, είχαμε παρουσίες και στρατηγικές που δεν επικεντρώνονται στις ευρωεκλογές που είναι και το μεγάλο ζητούμενο αλλά σε κάθε είδους άλλες κάλπες που ως λάβαρο θέλουν να κατακτήσουν.

Κερασάκι στην τούρτα, ο τρόπος που υποδέχθηκαν κάποια από τα στελέχη πίσω στο κόμμα τον Γιώργο Αμανατίδη μετά την σχετική απόφαση του Πρωθυπουργού. Έναν άνθρωπο που ψηφίστηκε από ψηφοφόρους όλων των κομμάτων και εκλέχθηκε περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, παρά το ότι ως γαλάζιος Βουλευτής έως και πριν από λίγες στήριζε όλες τις κυβερνητικές επιλογές της ΝΔ. Θα ήταν πάντως κέρδος για τη Νέα Δημοκρατία, οι διαφωνούντες να καταλάβουν ότι έστω και ετεροχρονισμένα η Δυτική Μακεδονία χθες “βάφτηκε μπλε”, εννοώντας τον χρωματισμό που δίνεται στις περιφέρειες ανάλογα με το αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών.

Τέλος, δεν θυμάται κανείς να είχε γίνει κάτι αντίστοιχο τη μέρα που ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την επανένταξή του Γιώργου Κασαπίδη στη Νέα Δημοκρατία προ των εκλογών του 2015, όταν εκείνος καταψήφιζε τα δυσάρεστα κυβερνητικά νομοσχέδια.

Στο λίγο διάστημα που απομένει χρειάζεται πολλή δουλειά για να διαμορφωθεί κλίμα ενότητας και συσπείρωσης ενόψει των πολύ πολύ κρίσιμων για τη Νέα Δημοκρατία ευρωπαϊκών εκλογών του Ιουνίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι έχουν ενεργοποιηθεί για τα καλά από την Αθήνα, ώστε να αντιμετωπίσουν το τεράστιο ζήτημα με την εκρηκτική άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στους Νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

Αντώνης Κ. Πουγαρίδης   
X