Στη σκιά της άρσης διαγραφής του Γιώργου Αμανατίδη και των αντιδράσεων που αυτή που προκάλεσε από το Σάββατο το βράδυ, διεξήχθη την Κυριακή το πρωί η επετειακή εκδήλωση της ΔΕΕΠ της ΝΔ Κοζάνης(πρώην ΝΟΔΕ) με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Τα βλέμματα ήταν στραμμένα επάνω στον πρώην Βουλευτή και νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος επέστρεψε και με τη βούλα στη ΝΔ, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων σε πολλά στελέχη τα οποία στήριξαν το Γιώργο Κασαπίδη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μάλιστα η απόφαση της ΔΕΕΠ να τιμήσει τον Γιώργο Αμανατίδη ως πρώην Βουλευτή, αλλά και στελέχη που τον στήριξαν όπως ο Λύσανδρος Μεταξάς και η Ευλαμπία Πρώιου ως πρώην Προέδρους της ΝΟΔΕ, προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Κασαπίδη, με έντονο παρασκήνιο να εξελίσσεται λίγο πριν την εκδήλωση.

Για τους δύο πρώην Προέδρους υπήρξε ένσταση και εντός της συνεδρίασης της ΔΕΕΠ το Σάββατο, ενώ πυροσβεστικό ρόλο κλήθηκε να παίξει ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος έδωσε εντολή να μην βραβευθούν Αμανατίδης, Μεταξάς, Πρώιου αλλά και Κασαπίδης, με το επιχείρημα πως είναι ακόμα εν ενεργεία και κατέχουν θέσεις και πολιτικά αξιώματα.

Ο Γιώργος Αμανατίδης στο χαιρετισμό του τόνισε πως όλοι «είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε όλα αυτά που καταφέρατε οι παλαιότεροι με ενότητα και ορόσημο τις Ευρωεκλογές».

Λίγο αργότερα ο Γιώργος Κασαπίδης, στη δική του τοποθέτηση, έκανε λόγο για ανιδιοτέλεια που πρέπει να χαρακτηρίζει τα στελέχη της ΝΔ, με το βαρύ κλίμα πάντως να πλανάται στην αίθουσα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και να επισκιάζει τη βράβευση πρώην Προέδρων της ΝΟΔΕ αλλά και πρώην Βουλευτών.

Ενωτικό κλίμα προσπάθησαν να δώσουν οι Γιάννης Πλακιωτάκης(πρώην Πρόεδρος της ΝΔ) και οι Βουλευτές Στάθης Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ επίσης χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι υποψήφιοι Ευρωβουλετές, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Πίστη Κρυσταλλίδου και Βίκυ Φλέσσα.

Θερμό λεκτικό επεισόδιο είχαν πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Παντελής Καρακασίδης και το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕ, Γιώργος Παντελίδης.

X