Ο Παναγιώτης Μιχ. Παναγιωτίδης, γεννήθηκε στη Νικομήδεια Βιθυνίας της Μ. Ασίας το 1888 και σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη, Φαρμακοποιός.

Με τα γεγονότα του 1922 έφυγε από τη γενέτειρα του για την Ελλάδα, όπου, το 1923 εγκαταστάθηκε στα Καϊλάρια (Πτολεμαϊδα).

Το πρώτο του, εν Ελλάδι, φαρμακείο το άνοιξε στο παλιοπάζαρο (περιοχή των κάτω Καϊλαρίων, που γίνονταν τότε και το εβδομαδιαίο παζάρι), στο τέρμα της συμβολής, των σημερινών δρόμων, Επιβατών-Βορείου Ηπείρου, κάτω από το σπίτι του αείμνηστου Δι­κηγόρου, Γκέσσα Ιωάννη.

Για τα Καϊλάρια ήταν και το πρώτο Φαρμακείο του λειτουργούσε.       Αργότερα μεταφέρθηκε στη νεόδμητη ιδιόκτητη οικοδομή του, επί της 25ης Μαρτίου-δίπλα από τον καλό Σαμαρείτη-, όπου και η οικία του.

Στη φώτο μας, τη φιλική παρέα, μπροστά στο νέο φαρμακείο του Παναγιώτη Μιχ. Παναγιωτίδη, από αριστερά: Ο Γιατρός, Χρήστος Δούβλης, ο Φαρμακοποιός, Παναγιωτίδης Παναγιώτης, ο άγνωσός μας X; με το παντελόνι γκιλοτα (αν το ονομάζουμε και το γράφουμε σωστά), κάτι δηλαδή που μαρτυρεί την Μικρασιάτική καταγωγή, δεδομένου ότι, τον τύπο αυτό του παντελονιού το συνήθιζαν οι συμπατρκήτες μας της Μ. Ασίας και ο τελευταίος ο συμπατριώτης μας πρωτοδίκης Παρτσαλίδης Αριστείδης, πρόσφυγας.

X