Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ειρηναίου τελέστηκε, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, η Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου και Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής Πτολεμαΐδας. Στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, έψαλλαν, σκορπίζοντας συγκίνηση και κατάνυξη, οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων Κατερίνης και Πτολεμαΐδας, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν, ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Τσισμαλίδης και ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Φλωρίνης Θεόκλητος Στάμκος.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ.κ. Ειρηναίος, τόνισε την σημασία της “κατάνυξης”, η οποία χαρακτηρίζει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ενώ, εμφανώς συγκινημένος, συνεχάρη τους μαθητές για την ξεχωριστή αυτή ενέργεια τους σημειώνοντας πως η τέχνη δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένο χώρο και εκφράζεται ποικιλοτρόπως.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Αικατερίνη Κάτσιου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κεσκερίδης, ο Πρόεδρος ΔΕΤΗΠ Δημήτρης Καρακασίδης, ο τέως Πρόεδρος Κοινότητας Πτολεμαΐδας Ισαάκ Νικολαΐδης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Αντωνιάδου, ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας Παύλος Ταγτεβερενίδης, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και πλήθος κόσμου.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

X