Με τη δέουσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 (Α’ Νηστειών) η εορτή της Ορθοδοξίας και η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας.
Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Θεόφιλος Φραγκουλίδης, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Τσιμπασίδη.

Στον κήρυγμα του προς το εκκλησίασμα, ο π. Θεόφιλος, διευκρίνισε ότι κατά την διδασκαλία της Εκκλησίας μας, οι πιστοί προσκυνούμε τις Ιερές Εικόνες «τιμητικώς» και όχι «λατρευτικώς» και κατά τον Μ. Βασίλειο η τιμή που αποδίδουμε σε αυτές «επί το πρωτότυπον διαβαίνει».

Ακολούθως, συμφώνως με την τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και αναγνώσθηκε σε τρεις στάσεις το Σύμβολο της Πίστεως πέριξ του Ιερού Ναού εις ανάμνηση της αναστήλωσης των Ιερών Εικόνων, ενώ ο π. Θεόφιλος ανέγνωσε το Συνοδικό της Ορθοδοξίας.

Στην Ιερά Λιτανεία συμμετείχε τιμητικό άγημα της Σχολής Πυροσβεστών Πτολεμαΐδας κρατώντας εικόνες, ενώ παρέστη και ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Νομικών Προσώπων Λύσανδρος Μεταξάς.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

X