Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Κώστα Ιωαννίδη Αντιδήμαρχο Πολιτισμού.

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του Σαββάτου στην Πτολεμαΐδα. Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί στις 6 μ.μ. με την παιδική παρέλαση, με το τέλος της οποίας θα γίνει μεγάλο πάρτι που θα καταλήγει στην κεντρική πλατεία όπου θα έχει χορούς από σχολές της πόλης και μουσική από τρεις dj της πόλης. Την παρέλαση των παιδιών θα ακολουθήσουν οι ενήλικοι, που επίσης θα καταλήξει στο κέντρο.

Στην παιδική παρέλαση θα συμμετάσχουν σχολεία, ΚΔΑΠμεΑ, ΚΔΑΠ που έχουν τον συντονισμό, με τον κ. Ιωαννίδη να τους ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους. Τα παιδιά με τους γονείς που θα τους συνοδεύουν θα είναι περί τα 1.300 σε τέσσερα γκρουπ, ενώ θα ακολουθούν και οι σχολές χορού. Τα θέματα θα είναι επτά με οκτώ στην παιδική παρέλαση, με στόχο να αναδειχθούν οι καρποί της γης της Εορδαίας με ευρηματικό τρόπο.

Στην παρέλαση ενηλίκων θα συμμετάσχουν 16 γκρουπ, ξεπερνώντας τους 800 συμμετέχοντες. Η αρχή που κάνει ο δήμος είναι πολύ δυναμική, σημειώνει ο κ. Ιωαννίδης. Στα άρματα θα υπάρχουν θέματα όπως η απολιγνιτοποίηση, η καθημερινότητα και σατιρίζουν με σωστό τρόπο, προσέθεσε.

Στην παρέλαση των ενηλίκων συμμετέχουν μεταξύ άλλων μαγαζιά της πόλης, η θεατρική ομάδα επέκεινα, η αυτοκινητιστική λέσχη, σύλλογοι από χωριά, σε μια ομαδική δουλειά που στόχο είναι να τελεσφορήσει. «Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε θαύματα», είπε ο κ. Ιωαννίδης, λέγοντας πως έπρεπε να ανάψει η σπίθα για να ακολουθήσει η συνέχεια.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει ήδη σκεφτεί τι θα γίνει του χρόνου, αντιλαμβανόμενος και τις ανάγκες του κόσμου.

«Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε τον κόσμο στο δήμο, να ασχοληθεί με τις αποκριές και του χρόνου να βάλουμε τις βάσεις για πιο γερά δρώμενα, να πάμε προς τις γειτονιές και να κάνουμε πιο ωραία πράγματα. Ώστε η πόλη να κάνει κάτι ωραίο», είπε με νόημα.

Επίσης, ο δήμος θα κάνει πλούσιες εκδηλώσεις για Κούλουμα, θα γίνει διαγωνισμός χαρταετού στο πάρκο εκτάκτων αναγκών.

Τέλος, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην ποντιακή κωμωδία που παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο, σε σενάριο Παύλου Παραστατίδη, καλώντας τον κόσμο να σπεύσει να τη δει.

 

 

X