Ένα ακόμα σκηνικό έντασης και διαμάχης μεταξύ αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης, σημειώθηκε την Τρίτη το απόγευμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακούν Συ,νπθουλίοθ Δυτικής Μακεδονίας, ρίχνοντας εκ νέου λάδι στη φωτιά στο πολύ τεταμένο κλίμα το οποίο έχει διαμορφωθεί από το ξεκίνημα της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου.

Η ελάσσονα αντιπολίτευση ζήτησε να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης, το θέμα της ασφάλισης των οχημάτων έργων της Π.Ε. Κοζάνης, ζήτημα που μπήκε και στην πρόσφατη περιφερειακή επιτροπή, με το αίτημα να στηρίζει και η μείζονα αντιπολίτευση, με τον Γιώργο Κασαπίδη να τονίζει μάλιστα πως «είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που υπάρχουν ανασφάλιστα οχήματα».

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, από πλευράς ελάσσονος αντιπολίτευσης τόνισε πως δεν υπήρξαν σαφής και επαρκής απαντήσεις από την περιφερειακή αρχή και τις υπηρεσίες και πως υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να βγουν στο δρόμο οχήματα αν προκύψουν έκτακτα καιρικά φαινόμενα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε μια αντιπαράθεση μεταξύ Προέδρου και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για το τι προβλέπει και τι όχι ο κανονισμός, με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου να χαρακτηρίζει «άπειρο» τον Νίκο Σαμαρά και τον Γιώργο Κασαπίδη να σημειώνει πως ο Πρόεδρος δε σέβεται την αντιπολίτευση.

Ο Νίκος Σαμαράς μετά και από παρότρυνση του Περιφερειάρχη, έθεσε το ζήτημα της συζήτησης ως εκτός ημερησίας σε ψηφοφορία, με την κακή συνεννόηση όμως να οδηγεί σε απόρριψη του αιτήματος και να οδηγεί σε αποχώρηση από την αίθουσα τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

«Μη χάνετε την ψυχραιμία σας. Να μελετήσετε τον κανονισμό. Δεν έχω απειρία», ήταν η απάντηση του Προέδρου του σώματος, ο οποίος λίγο αργότερα προσπάθησε να βάλει εκ νέου προς ψήφιση το ζήτημα, γεγονός που εξόργισε περισσότερο την αντιπολίτευση, με τα μέλη της ήδη να έχουν αποχωρήσει από τις θέσεις τους.

Κατά την αποχώρηση των μελών της αντιπολίτευσης υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις, με τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου να σημειώνει προς τον Πρόεδρο: «Ακυρώσατε μέχρι και τον Περιφερειάρχη…».

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε, αφού ο Γιώργος Αμανατίδης πήρε το λόγο και υποστήριξε πως η περιφερειακή αρχή δεν έχει τίποτα να κρύψει, καθώς έχει απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα:

«Συμφωνώ με τον κανονισμό αλλά η αίσθηση που θα μείνει ότι δεν θέλαμε, λες και δεν μπορούμε. Γίναμε μάρτυρες μιας προσπάθειας να τεθεί προ ημερησίας ένα ζήτημα για το οποίο δεν τίθεται θέμα. Πέρυσι η αντίστοιχη διαδικασία ξεκίνησε αργότερα. Οι πολίτες ξέρουν ποιοι πραγματικά ενδιαφέροντα, ζητώ συγνώμη για ότι συνέβη, αλλά τέτοιες συμπεριφορές δεν τους αγγίζουν».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X