Στη δημιουργία μητρώου γεφυρών και τεχνικών έργων οδοποιίας, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με στόχο την ιεράρχηση όσων χρήζουν μελέτης ενίσχυσή τους ή κάποιων παρεμβάσεων.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Περιφέρεια, παρουσία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Αμανατίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Χάρη Γκοβεδάρου και των Διευθυντών όλων των Τεχνικών Υπηρεσιών και των τμημάτων συγκοινωνιακών έργων, συμφωνήθηκε πως το επόμενο διάστημα πρέπει να ξεκινήσει συντονισμένη προσπάθεια καταγραφής, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει οποιαδήποτε επέμβαση χρήζει άμεσης προτεραιότητας.

Στις υπηρεσίες και την περιφερειακή αρχή υπάρχει η εκτίμηση πως πολλά από τα τεχνικά έργα οδοποιίας ή ακόμα και τις γέφυρες είναι παρατημένα για αρκετά χρόνια, ενώ μια πρώτη προσέγγιση κάνει λόγο για 1500-2000 περιπτώσεις που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο μητρώο.

«Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα, με στόχο τη συντήρηση και αναβάθμιση των γεφυρών και των τεχνικών έργων οδοποιίας σε βάθος χρόνου και κατά συνέπεια την ασφαλή διέλευση από αυτά των οχημάτων και των επιβατών τους», σημείωσε με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Χάρης Γκοβεδράρος, ο οποίος κάλεσε και τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες στα δημοτικά οδικά δίκτυα.

Σε περίπου ένα μήνα έχει οριστεί η νέα συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε όλες οι υπηρεσίες να καταθέσουν τις απόψεις και να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες για την δημιουργία του μητρώου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X