Ιδιαίτερες είναι οι εορταστικές αυτές μέρες που φέρνουν πιο κοντά τους πολίτες, αφήνοντας πίσω τους για λίγο τα προβλήματα. Η κάμερα του e-ptolemeos ξεκίνησε την περιοδεία της καταγράφοντας την αναβίωση των εθίμων της Τσικνοπέμπτης από την Κεντρική Πλατεία και το Καφέ-Baccara, όπου ο γνωστός Τόνι Σφήνος έδινε τον καλύτερο του εαυτό σε Αποκριάτικους ρυθμούς.

Στο πεζόδρομο της Β. Σοφίας βρεθήκαμε και συνομιλήσαμε με κάποιους συντοπίτες μας, όπως ο γνωστός μεζεδοποιός Θοδωρής, οι οποίοι μπροστά στα καταστήματά τους έστησαν τις ψησταριές με τα παραδοσιακά κοψίδια, ανταλλάσσοντας ευχές για “καλή αποκριά ” με τους περαστικούς.

Ήτανε όμως και κάποιοι συμπολίτες μας, όπως ο αγαπητός μας Φαρμακοποιός Άγγελος Δάλλας, ο οποίος μαζί με του συνεργάτες του υποδέχονταν τους πελάτες φορώντας αποκριάτικα αξεσουάρ, δίνοντας το δικό τους εορταστικό χρώμα .

Πάντως χαρακτηριστικά όλων των “σταθμών” μας ήταν το όμορφο γλέντι, τα ψητά εδέσματα, το άφθονο κρασί και η αίσθηση μιας ιδιαίτερης Τσικνοπέμπτης, από μικρούς και μεγάλους!

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X