Από κόμματα πάμε καλά.
Με ψηφοφόρους τι γίνεται;
Αυξάνονται και πληθύνονται τα κόμματα που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Ήδη υπάρχουν δύο καινούργια και έχουμε χρόνο και για άλλα.
***
Πρόσφατα, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία κ. Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε την ίδρυση του δικού του κόμματος με την ονομασία ΚΟΣΜΟΣ, το οποίο θα λάβει μέρος στις προσεχείς ευρωεκλογές.
Ένα κόμμα και με… τοπικό ενδιαφέρον καθώς συμμετέχει και ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης που θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ο οποίος εξελέγη μάλιστα και στη Γραμματεία του Πολιτικού Συμβουλίου του, αναλαμβάνοντας ουσιαστικά κεντρικό ρόλο.
***
Προχθές, το δικό του κόμμα ανακοίνωσε και το ιστορικό, πρώην πια, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, που έχει τον τίτλο «Δημοκράτες» και θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση και αυτό στις ευρωεκλογές.
Το αν αποκτήσει και το κόμμα του πρώην Υπουργού τοπικό ενδιαφέρον θα το μάθουμε προσεχώς, αλλά οι πληροφορίες μας λένε πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να το πλαισιώσουν και κάποιοι συντοπίτες μας.
***
Από ποιο πολιτικό χώρο θα προέρχονται αυτοί που ίσως προσχωρήσουν στο κόμμα «Δημοκράτες»;
Το πιθανότερο να είναι από το ΠΑΣΟΚ καθώς σ’ αυτό το χώρο έχει τις περισσότερες προσβάσεις και γνωριμίες ο κ. Λοβέρδος.
***
Ο οποίος κ. Λοβέρδος, να θυμίσουμε, πως στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 διεκδίκησε την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο.
Στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης δεν τα είχε πάει και άσχημα καθώς στον πρώτο γύρο των εκλογών που είχαν γίνει στις 5 Δεκεμβρίου του 2021 είχε καταταγεί τρίτος, πίσω από τον κ. Νίκο Ανδρουλάκη και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, συγκεντρώνοντας 692 ψήφους συνολικά.
Αριθμός ψήφων που μόνο αμελητέος δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς για να συγκεντρωθούν τον κ. Λοβέρδο είχαν στηρίξει ορισμένα γνωστά στελέχη του κόμματος στην περιοχή.
***
Θα τον ακολουθήσουν κάποια απ’ αυτά και στο νέο του εγχείρημα και ποια θα είναι αυτά;
Η απάντηση προσεχώς…
***
Κλείνοντας, επανερχόμαστε σ’ αυτό με το οποίο ξεκινήσαμε το σχόλιο μας αυτό και αφορά την αύξηση των κομμάτων που φιλοδοξούν να διεκδικήσουν τις ψήφους μας στις ευρωεκλογές.
Λένε, και είναι σωστό, πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.
Κάτι που ίσως να μην ισχύει στην περίπτωση αυτή.
Γιατί όσο εύκολο είναι το να κάνεις την αρχή και να συστήσεις ένα κόμμα, άλλο τόσο δύσκολο, και πολύ περισσότερο μάλιστα, είναι το να βρεις και εκείνους που θα το ψηφίσουν!
***
Μπορεί σε μια πιο… χαλαρή εκλογική αναμέτρηση, όπως θεωρείται και ως ένα βαθμό είναι οι ευρωεκλογές, οι ψηφοφόροι να επιλέγουν πιο εύκολα μικρά κόμματα αλλά για να συμβεί αυτό βασική και απαραίτητη προϋπόθεση είναι το να πάνε να ψηφίσουν.
Και όπως αποδεικνύεται τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς όλο και λιγότεροι πάνε.
Οπότε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως από νέα κόμματα πάμε καλά, με τους ψηφοφόρους είναι το θέμα τι γίνεται.

Ένα θέμα που η λύση του μετριέται με… Ολυμπιάδες!
Πριν μερικές μέρες έγινε στην Αθήνα με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων και των ενδιαφερομένων μια ακόμα σύσκεψη για το θέμα της Κοινότητας της Ακρινής.
Από τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν υπήρξε, κατά τη γνώμη μας, μια σοβαρή παράλειψη.
Τι αριθμό είχε αυτή η σύσκεψη;
Εύλογο, θέλουμε να πιστεύουμε, ερώτημα καθώς χρόνια τώρα αν δεν έχουν γίνει συσκέψεις και συναντήσεις για την Ακρινή…
***
Ερώτημα στο οποίο δεν είμαστε βέβαιοι αν μπορούν να απαντήσουν επακριβώς και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που μέχρι σήμερα είδαν συσκέψεις επί συσκέψεων να γίνονται και το θέμα τους να μην έχει ακόμα λυθεί.
Μακάρι η αισιοδοξία που εξέπεμψαν ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων να επιβεβαιωθεί, επιτέλους.
***
Πάντως είναι πολύ πιθανό οι ιστορικοί του μέλλοντος όταν αναφέρονται στο θέμα της Ακρινής να μετρούν τα χρόνια που έπρεπε να περάσουν για να λυθεί, αν έχει λυθεί μέχρι τότε, χρησιμοποιώντας τον τρόπο χρονολόγησης των αρχαίων ημών προγόνων.
Να λένε, δηλαδή, πως το θέμα της Ακρινής άρχισε να συζητείται λίγο πριν την Ολυμπιάδα του 2012 και ολοκληρώθηκε πριν/ ή μετά την Ολυμπιάδα του 20…
Αρκεί βέβαια να ολοκληρωθεί μέσα στον τρέχοντα αιώνα…
Μακάρι.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X