Η θεατρική παράσταση  «Περπιρόπουλος, ο Μέγας», μια πολιτική σάτιρα του συγγραφέα Μιχάλη Πιτένη με πολλά κωμικά στοιχεία, θα κάνει πρεμιέρα την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 9 μ.μ. στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, από την θεατρική ομάδα «Ονειρόdrama» .

«Αποκριά χωρίς πείραγμα και κασμέρια δεν γίνεται, όπως λέμε στην Κοζάνη. Μέσω του Μιχάλη Πιτένη προσπαθούμε να προσφέρουμε στιγμές γέλιου. Το θέατρο δεν λείπει από την Αποκριά στην Κοζάνη και ήμουν από τους πρώτους που το καθιερώσαμε», τόνισε μεταξύ άλλων στο True Story Radio και τον Αντώνη Πουγαρίδη ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώτης Βασιλειάδης.

Ο ίδιος μίλησε για την πολιτική σάτιρα και το γεγονός ότι σατιρίζονται βουλευτές μέσω της παράστασης, λέγοντας πως όσοι κατά καιρούς έχουν δεχθεί σάτιρα δεν παρεξηγήθηκε κανείς, την περίοδο της Αποκριάς.

Όπως τόνισε και ο Μιχάλης Πιτένης, δεν πρόκειται για μια αποκριάτικη παράσταση, αλλά μια παράσταση που βγάζει γέλιο. Ο Περπιρόπουλος ο μέγας είναι βουλευτής και πραγματεύεται μια σειρά θεμάτων της καθημερινότητας όπως τα τιμολόγια ρεύματος, τα φωτοβολταϊκά μέχρι και την …αντιτρομοκρατική.

Την Ελένη υποδύεται η Λένα Κωνσταντινίδου, τον Παναγιώτης ο Μάκης Δαβιδόπουλος, τη Μαρία η Ελένη Βασιλειάδου, την Αλέκα η Λόλα Γάτα, τον Βουλευτή ο Ανδρέας Πάντζιος, τη γραμματέα η Σούλα Γεωργάκα, τη γυναίκα και τον άντρα της αντιτρομοκρατικής υποδύονται η Ελένη Χαντζή και ο Σπύρος Σπύρος Πτσης.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώτη Βασιλειάδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Βενετίας Νάση, η μουσική είναι του Δημήτρη Δημόπουλου, οι φωτισμοί του Γιάννη Καντελέρ και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Φώφη Ζαγορίτου. Υπεύθυνος παραγωγής είναι ο Γιώργος Κάτανας, στον ήχο είναι ο Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, στα φώτα ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ηλεκτρολόγος είναι ο Γιάννης Ιορδανίδης. Τα σκηνικά είναι του Νίκου Λαβαντσιώτη και τα έχει επιμεληθεί η Ευαγγελία Γκαντάνη. Το πρόγραμμα είναι της Φώφης Ζαγορίτου, η αφίσα του Παναγιώτη Μούτου και τη μαγνητοσκόπηση και το promo video έχει κάνει ο Κώστας Μανουσαρίδης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X