Ο Μιχάλης πήρε το… όπλο του;
Δεν συνηθίζεται οι βουλευτές της εκάστοτε πλειοψηφίας που κυβερνά να ασκούν κριτική σε υπουργεία, τουλάχιστον δημόσια.
(σ. σ. Το τι λέγεται από πίσω και ανεπίσημα, στο πλαίσιο μιας… εποικοδομητικής κριτικής πάντα, είναι κάτι άλλο.)
Απ’ αυτή τη… συνήθη τακτική φαίνεται πως παρέκκλινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεοπτική εκπομπή «Στο κόκκινο» της τηλεόρασης του Flash και τη δημοσιογράφο κ. Κατερίνα Μαρκοπούλου, που μεταδόθηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2024.
***
Τι ακριβώς είπε ο κ. Παπαδόπουλος και πώς… παρέκκλινε;
«Η απολιγνητοποίηση είναι ένα δύσκολο έργο το οποίο εγώ το πιστεύω, γιατί πιστεύω ότι η επόμενη μέρα θα ΄ναι πολύ καλύτερη μέρα απ’ αυτή που βρισκόμαστε τώρα.
Πρέπει να πω όμως ότι έχει καθυστερήσει πάρα πολύ. Και έχει ευθύνες το Υπουργείο για την καθυστέρηση αυτή. Έχει ευθύνες η ΔΕΗ, η Περιφέρεια. Υπάρχουν ονοματεπώνυμα γι’ αυτό. Αυτά που ζούμε σήμερα έπρεπε να είχαν γίνει πριν από δύο χρόνια και αυτά που θα ζήσουμε το ’25 έπρεπε να ‘χαν γίνει σήμερα.
Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πάει με πολύ αργούς ρυθμούς»!
***
Ο κ. Παπαδόπουλος ως έμπειρος πολιτικός που είναι ναι μεν απέδωσε ευθύνες στο Υπουργείο της κυβέρνησης την οποία ο ίδιος, ως μέλος της πλειοψηφίας, στηρίζει με την ψήφο του, αλλά δεν το άφησε… μόνο του στο κάδρο των ευθυνών.
Συμπεριέλαβε σ’ αυτό και τη ΔΕΗ και την Περιφέρεια.
Έκανε λόγο και για ονοματεπώνυμα, αλλά απέφυγε να τα προσδιορίσει αφήνοντας τη δημιουργική φαντασία όλων μας να υποθέσει και να βρει ποιους εννοούσε.
***
Και επειδή όπως γράφουμε και πιο πάνω είναι έμπειρος πολιτικός, θέλησε να δώσει ο ίδιος την απάντηση γιατί έκανε αυτή την τοποθέτηση, επισημαίνοντας πως «…το λέω για να καταγραφεί, είναι αισθητές οι καθυστερήσεις μέχρι σήμερα. Και το λέω εγώ που είμαι κυβερνητικός βουλευτής αλλά εμένα πρώτα με ενδιαφέρει η περιοχή μου, ο Νομός μου και μετά μ’ ενδιαφέρει το κόμμα μου.»
***
Πιθανότατα όσοι είδαν τη συνέντευξη του κ. Παπαδόπουλου ή διάβασαν γι’ αυτή ν’ αναρωτήθηκαν αν ο Μιχάλης πήρε το… όπλο του και αν θα… πυροβολήσει εκ νέου και για άλλα θέματα στο μέλλον.
Και υπάρχουν αρκετά μάλιστα για τα οποία ακόμα και ένας κυβερνητικός βουλευτής μπορεί ν’ ασκήσει κριτική και να θέσει ερωτήματα.
Το αν θα το κάνει και πώς, θα φανεί στο άμεσο ή το απώτερο μέλλον…

Οι χαμηλές… πτήσεις των υποψηφίων μας στην ΚΕΔΕ.
Η άνετη επικράτηση της παράταξης ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 65,78% για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ήταν αναμενόμενη και αν δεν ερχόταν θα συνιστούσε έκπληξη πρώτου μεγέθους.
Κι αυτό γιατί σ’ ένα τέτοιο όργανο η έκβαση μιας εκλογικής μάχης είναι κυρίως θέμα των συσχετισμών που υπάρχουν και αυτοί ευνοούσαν ξεκάθαρα το κυβερνών κόμμα.
***
Σ’ αυτή τη μάχη το παρόν έδωσαν και αυτοδιοικητικοί από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του οποίου ηγούνταν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Χάρης Δούκας, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΡΑ, το οποίο συγκέντρωσε μόλις το 29,3% των ψήφων του εκλογικού σώματος.
Οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από την περιοχή μας που διεκδίκησαν την ψήφο των συναδέλφων τους δεν τα πήγαν καθόλου καλά, καθώς περιορίστηκαν σε χαμηλές… πτήσεις και χωρίς φυσικά να καταφέρουν να εκλεγούν.
***
Από την πλευρά των Δημάρχων, ο κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης της Κοζάνης συγκέντρωσε 22 ψήφους και έμεινε στην 4η θέση από το τέλος, ενώ ο Δήμαρχος των Σερβίων κ. Χρήστος Ελευθερίου πήρε μόλις 14 ψήφους και έμεινε τελικά στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.
Ανάλογη επίδοση σημείωσε και ο πρώην Δήμαρχος Κοζάνης και σημερινός Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λευτέρης Ιωαννίδης που στο ψηφοδέλτιο των Δημοτικών Συμβούλων (σ. σ. ήταν χωριστό απ’ αυτό των Δημάρχων) συγκέντρωσε 23 ψήφους και κατέλαβε και εκείνος την 4η θέση από το τέλος.
***
Καθόλου καλή και η επίδοση του πρώην Δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα που μετά από τρεις θητείες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. αυτή τη φορά επέλεξε να είναι υποψήφιος για το Εποπτικό Συμβούλιο, αλλά ατύχησε.
Κατάφερε να συγκεντρώσει 60 ψήφους που όμως δεν ήταν αρκετοί για να εκλεγεί, καθώς περιορίστηκε στη θέση του 2ου αναπληρωματικού.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X