Η εκπομπή ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε στο studio του σταθμού, τον Μπάμπη Πουτογλίδη, Κάτοικο Ακρινής.

Σε συνέχεια της συνάντησης που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Υπ. Οικονομικών, ο κ. Πουτογλίδης αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει πλέον στα χέρια της η κοινότητα Ακρινής και ο Δ. Κοζάνης, συνηγορώντας μάλιστα πως δεν υπάρχουν έντονα φωνές στο χωριό που να μιλούν για μετεγκατάσταση. Χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Πουτογλίδης:

«Κάποιοι προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα.  Στο Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης και από τον δήμαρχο και από τον πρόεδρο του συλλόγου περιβάλλοντος, καθώς υπάρχει μια προσφυγή για την συνταγματικότητα του νόμου. Όλο το προηγούμενο διάστημα πριν τη συνάντησης, ακούσαμε στο χωριό ότι το σχέδιο είναι στον αέρα.

Τελικά, μετά τη συνάντηση της Παρασκευής που προκαλέσαμε, οι κάτοικοι κάποιοι είναι μουδιασμένοι, κάποιοι στενοχωρημένοι γιατί περίμεναν ότι δεν θα γινόταν τίποτα».

Ο κ. Πουτογλίδης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στο να υπάρχει το εναλλακτικό σχέδιο για το χωριό, που «έτρεξαν με ψυχή», παρότι κάποιοι μέχρι και σήμερα τους αποκαλούν «προδότες», με το προκείμενο σήμερα να είναι η επίσπευση του σχεδίου, για όσους το υπερασπίζονται.

Στην ερώτηση κατά πόσο το χωριό είναι ενωμένο προς την ίδια κατεύθυνση, ο κ. Πουτογλίδης είπε πως μετά την τελευταία συνάντηση στο Υπουργείο δεν υπάρχουν περιθώρια και ήδη χάθηκε χρόνος «και από εδώ και πέρα ο χρόνος που θα χαθεί θα φέρει ονοματεπώνυμο. Κανείς δεν πρέπει να πέσει με τις ζωές μας. Δεν μπορεί κανείς να μας στερεί ένα σχέδιο με οικονομικά οφέλη και ποιότητα ζωής», σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως το ποσό του σχεδίου θα ξεπεράσει τα 70 εκ. ευρώ.

«Ενεργειακές κοινότητες κατ’ οίκον είναι πολύ λίγες στη Δ. Μακεδονία και μια από αυτές είναι της Ακρινής», προσέθεσε, σχολιάζοντας και το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας. Το χωριό ζήτησε τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας όπως είχε ζητήσει ο κ. Παπαθανάσης, με το χωριό να είχε απευθυνθεί σε έναν μελετητή.

Το όλο εγχείρημα πρέπει να προχωρήσει με τον αρμόδιο υπουργό, ανέφερε ο κ. Πουτογλίδης, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ο υπουργός έθεσε στο τραπέζι αποκλειστικά και μόνο το εναλλακτικό σχέδιο, λέγοντας πως κακώς χρονοτριβούμε. Τώρα, αναμένεται σύσταση επιτροπής από το δήμο, την περιφέρεια και το ΔΑΜ που θα παρακολουθεί πως θα τρέξει το εγχείρημα (ενεργειακή κοινότητα, εξοικονομώ, φ/β στη σκεπή, έργα υποδομών κ.α.). Το επόμενο διάστημα απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη. Πολιτική καφενείου δεν επιτρέπεται πλέον».

Τέλος αναφέρθηκε στις πολιτικές χροιές που είχαν οι δύο προτάσεις όλο το χρονικό διάστημα των εκλογών, λέγοντας πως όσοι ασχολήθηκαν με την εναλλακτική πρόταση προσπάθησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να βελτιώσουν το σχέδιο, καταλήγοντας πως «δίνει αναπτυξιακή πορεία για τους κατοίκους της Ακρινής και εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε ένα χωριό πρότυπο για την Ελλάδα».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X