Την ομόφωνη άρνησή τους στην απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης, Γιάννη Κοκκαλιάρη, να αποσπάσει την υπηρεσία του ληξιαρχείου από το δημοτικό κατάστημα Αιανής και να μεταφέρει τον υπάλληλο στο ΚΕΠ της περιοχής, εξέφρασαν σήμερα ομόφωνα οι Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Αιανής.

Στη λαϊκή συνέλευση την οποία προκάλεσε το τοπικό συμβούλιο Αιανής έδωσαν το παρών όλοι οι πρόεδροι των γύρω χωριών, αρκετοί κάτοικοι, ενώ το Δήμο Κοζάνης εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικομομικών, Κώστας Κουρού, ο Αντιδήμαρχος Ελίμειας- Αιανής, Ζήσης Στημονιάρης, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της Δ.Ε. Αιανής, Πέτρος Παπακωνσταντίνου.

Ο Κώστας Κουρού προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση της δημοτικής αρχής υποστήριξε πως υπάρχει μια αδύνατη υπηρεσία και γίνεται προσπάθεια ενδυνάμωσής της με τη μεταφορά του υπαλλήλου στο τοπικό ΚΕΠ, δεσμεύτηκε πως κανείς υπάλληλος δεν θα πάει στην Κοζάνη, ενώ δεν δέχτηκε το επιχείρημα πως η επιλογή αυτή γίνεται για περιορισμό κάποιου κόστους.

Εντύπωση προκάλεσε η απάντησή του για τα γραφεία τελετών «από τα οποία δεν υπάρχει καμία πίεση», όπως είπε, καθώς ουσιαστικά άδειασε το Δήμαρχο Κοζάνης ο οποίος με δήλωσή του πριν από μερικές ημέρες δικαιολόγησε την απόφαση για το ληξιαρχείο ως και πρόβλημα της συγκεκριμένης δραστηριότας.

Με την απόφαση της δημοτικής αρχής φάνηκε να διαφωνεί και ο δημοτικός σύμβουλος, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στην τοποθέτησή του τόνισε πως πρέπει «να το ξανασκεφτούμε ως διοίκηση το συγκεκριμένο θέμα».

Θέση για το θέμα δεν έλαβε ο Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα της περιοχής Ελίμειας- Αιανής, όταν ρωτήθηκε από τον τοπικό σύμβουλο, Στέλιο Κύρινα, όταν ο τελευταίος ζήτησε την άποψη του Ζήση Στημονιάρη για το αν αυτή η απόφαση πάει πίσω την Αιανή και τα γύρω χωριά:

«Δεν θα σας απαντήσω», αρκέστηκε να πει ο Αντιδήμαρχος, εμφανώς πιεσμένος από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, τη στιγμή που λίγο πριν είχε αναφέρει πως η Αιανή είναι το πιο «αδικημένο χωριό».

Κάτοικοι και Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων ζήτησαν με έμφαση από τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφασή της, ενώ φαίνεται πως θα συντάξουν κοινό κείμενο με τις θέσεις τους, ζητώντας μάλιστα και συνάντηση με το Δήμαρχο ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα.

«Εμείς εδώ σκοπεύουμε να ζητήσουμε άτομα και όχι να αποδυναμώσουμε υπηρεσίες», τόνισαν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων.

Για στίγμα προθέσεων αποδυνάμωσης της περιοχής από τη δημοτική αρχή έκανε λόγο ο πρώην Δήμαρχος Αιανής, Γιώργος Τζέλλος, ζητώντας από να παρθεί πίσω η απόφαση και να κλείσει το θέμα εδώ:

«Πείτε ότι κάνατε λάθος, ότι έγινε μια κίνηση απειρίας και να τελειώνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στο διάλογο συμμετείχε εκ μέρους της αντιπολίτευσης στο Δήμο Κοζάνης, ο Ζήσης Μάρας, λέγοντας πως η συγκεκριμένη συζήτηση έγινε και την προηγούμενη περίοδο, η απόφαση όμως ήταν να μην προχωρήσει μια τέτοια ενέργεια:

«Θεωρώ πως είναι ένα πρώτο βήμα για να πάρετε τον υπάλληλο στην Κοζάνη, δε ξέρω σε ποια στοιχεία έχετε βασιστεί και γιατί όλο αυτό έχει γίνει χωρίς διαβούλευση. Νομίζω πρέπει να προχωρήσετε σε αναδίπλωση…».

Τη συζήτηση έκλεισε ο Πρόεδρος της Αιανής, Στέργιος Βαβλιάρας, επισημαίνοντας πως η θέση όλων είναι να ανακληθεί η απόφαση και αν δεν εισακουστεί θα υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις.

Παράλληλα παρουσίασε ένα ακόμα πρόβλημα το οποίο προέκυψε για μια σημαντική υπηρεσία- δομή που πλέον παρέχεται λειψή στην Αιανή και δεν είναι άλλη από το «Βοήθεια στο Σπίτι»:

«Η κοινωνική λειτουργός έρχεται μία φορά την εβδομάδα, θέλουμε το πρόγραμμα να λειτουργεί ξανά κανονικά όπως τα προηγούμενα χρόνια».

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X