Αγαπητοί πατριώτες, η  ιδεολογική κίνηση για την υπεράσπιση του ποντιακού πολιτισμού << Π Α Ρ Υ Α Δ Ρ Η Σ >>  με βαθύτατη θλίψη  αποχαιρετούμε σήμερα το  φίλο, καθηγητή και συγγραφέα Ευστάθιο Πελαγίδη.

Έφυγε από κοντά μας ένας από τους εκλεκτότερους πνευματικούς μας πατέρες , ένας ιστορικός και συγγραφέας , άοκνος εργάτης και αθλητής της ποντιακής ιδέας . Ένας συνεπής και υπεύθυνος  καταγγέλτης  της ποντιακής Γενοκτονίας, του ξεριζωμού και της προσφυγιάς . Ο Στάθης Πελαγίδης άνοιξε το δρόμο με τις μελέτες του σε κατοπινούς ερευνητές του προσφυγικού ζητήματος. Υπήρξε ο πρώτος, πρωτοποριακός και ακάματος μελετώντας μέχρι το τέλος της ζωής του τις πτυχές του προσφυγικού ζητήματος.

Φίλε Στάθη,  μαζί με τη θλίψη μας θέλουμε να εκφράσουμε και τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη για όλα, όσα μας μετέδωσες με τις γνώσεις σου, που ήταν  απόρροια της μεγάλης προσήλωσης και εργατικότητάς σου για το:   Δικαίωμα στη Μνήμη και τη Διεκδίκηση της  αναγνώρισης  της Ποντιακής Γενοκτονίας..

Το  συνεργατικό σου χαμόγελο και η βαθιά σου εκτίμηση στα μέλη του Παρυάδρη ήταν διάχυτη και εμφανής. Τα ίδια αισθήματα νιώθουμε και εμείς σήμερα  υπογραμμίζοντας το δυσαναπλήρωτο κενό, που αφήνεις πίσω σου,  δηλώνοντας πως, όσοι σε γνώρισαν, θα σε αγαπούν και θα σε θυμούνται για πάντα..  Το μεγαλειώδες συγγραφικό σου έργο  και οι εκατοντάδες διαλέξεις σου για το ποντιακό ζήτημα αποτελούν από μόνα τους  πολύτιμη πατριωτική – πνευματική κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Αυτό που θα λείψει σε  όλους είναι το αδιαμφισβήτητο ήθος η πραότητα και ο έμφυτος πατριωτισμός σου.  Θα σε έχουμε πάντα στην καρδιά μας, γιατί μας δίδαξες και μας ενέπνευσες.

Η Ιδεολογική κίνηση ΠΑΡΥΑΔΡΗΣ σου απευθύνει το τελευταίο αντίο.

Καλό σου ταξίδι, αγαπητέ δάσκαλε ,της Ποντιοσύνης…

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X