Αντί να επιστρέψουν αισιόδοξοι,
γύρισαν προβληματισμένοι…
Το τι ακριβώς συνέβη στο τετραήμερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα το ακούσατε, θα το είδατε και θα το διαβάσατε σε κάποια απ’ τα πολλά ρεπορτάζ του υπήρξαν για το θέμα αυτό τις τελευταίες ώρες.

Σε ό,τι μας αφορά, ως περιοχή εννοούμε, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπάρχει στο πώς είδαν τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος που συμμετείχαν σ’ αυτό το επεισοδιακό γεγονός τα όσα συνέβησαν εκεί και τα αποτελέσματα που παρήχθησαν.

***
Λαμβάνοντας υπ’ όψη μας, λοιπόν, τις δηλώσεις αποτίμησης του συνεδρίου που έκαναν διάφορα στελέχη, προέκυψε το συμπέρασμα πως και μεταξύ τους επικρατεί έντονος προβληματισμός τόσο για τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες και κυρίως για τα όσα μέλλεται να συμβούν στο κοντινό μέλλον.

Το ότι ορισμένα απ’ αυτά τα μέλη αποδοκίμασαν την παρέμβαση του πρώην Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δύο ώρες πριν το συνέδριο ζήτησε από τον κ. Στέφανο Κασσελάκη να ξαναπάει σε εσωκομματικές εκλογές, δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη.

Είναι απλώς μια αντίδραση εναρμονισμένη με την αντίδραση που επιφύλαξε στον πρώην Πρωθυπουργό η πλειοψηφία του συνεδρίου.

***
Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ εκεί φαίνεται να υπάρχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και όχι μόνο δύο.

Άλλες ξεκινούν από την αισιοδοξία και άλλες, αφού μεσολαβήσουν απόψεις που δείχνουν έντονο προβληματισμό και αγωνία, φτάνουν μέχρι την έκδηλη απαισιοδοξία για το τι πρόκειται να γίνει απ’ εδώ και πέρα καθώς εκτιμούν πως τα όσα συνέβησαν θα κοστίσουν στο κόμμα όχι μόνο στις μετρήσεις της κοινής γνώμης αλλά και στις προσεχείς ευρωεκλογές.
***
Εν κατακλείδι, το κλίμα και στην περιοχή μας δεν φαίνεται να είναι το καλύτερο δυνατό και αντί τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν με καλύτερη διάθεση από το συνέδριο, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, μόνο με την πιο ευχάριστη διάθεση δεν επέστρεψαν…

Το αντίθετο μάλιστα.

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά έχουν και αγώνα μπροστά τους για τις ευρωεκλογές.

Δύσκολα μπορούν να ισχύουν και τα δύο.
Τελικά, απ’ το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε ενισχυμένος ο Πρόεδρος του κ. Στέφανος Κασσελάκης, ή τραυματισμένος;

Στο εύλογο αυτό ερώτημα η απάντηση κάποιων μελών του κόμματος που συμμετείχαν στο συνέδριο ήταν κατηγορηματική.

Βγήκε ενισχυμένος!

***

Ωστόσο, τα ίδια μέλη έσπευσαν να καταδικάσουν και το γεγονός πως μέσω του συνεδρίου ο κ. Κασσελάκης τελεί ουσιαστικά, όπως λέγεται και γράφεται, υπό την Επιτροπεία πρωτοκλασάτων στελεχών, ορισμένα από τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να καταψηφίσει το συνέδριο την εκ νέου προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες.

***
Να μας συμπαθάτε σύντροφοι, αλλά και τα δύο αυτά μαζί, και ενισχυμένος και υπό Επιτροπεία, δεν μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και να ισχύουν εξίσου.

Ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο;

Εκτός και αν κάτι μας διαφεύγει…

Η Άννα και οι άνθρωποι του Σημίτη που βρίσκονται στο ΣΥΡΙΖΑ…
Με μια δηκτική ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook σχολίασε τα πρόσφατα γεγονότα στο ΣΥΡΙΖΑ η συντοπίτισσα μας πρώην Υπουργός και Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Έγραψε, λοιπόν, το εξής:

“Στις 6/11 ο Σ. Κασσελάκης έκανε μια άθλια δήλωση για την περίοδο Σημίτη και όλους τους ανθρώπους της περιόδου, (κάποιοι απ’ αυτούς στο ΣΥΡΙΖΑ.) που έδειχνε άγνοια της σύγχρονης ιστορίας, αμετροέπεια, εμπάθεια και αγένεια. Τότε έκανα μια σύντομη ανάρτηση (την επισυνάπτω) που επαληθεύτηκε σε τρεις μήνες. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ
Δεν ήταν προφητεία…Ο χαρακτήρας των ηγετών είναι η αιτία της εύκολης νίκης αλλά και της παρακμής τους.
11/6 η ημέρα της τιμητικής εκδήλωσης για τον πρώην Π/Θ:
«Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Σ. Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επί Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κόσμο του κέντρου, αφού πριν έκανε (και θα κάνει) το ίδιο με τον κόσμο της αριστεράς. Προσεχώς: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ»”

***
Απ’ τα γραφόμενα της κ. Διαμαντοπούλου εκείνο που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως σχολιάζοντας τη στάση του κ. Κασσελάκη απέναντι στον κ. Σημίτη τονίζει πως «η άθλια δήλωση του» δεν αφορούσε μόνο τον πρώην Πρωθυπουργό, τον μακροβιότερο μέχρι σήμερα στην πολιτική ιστορία της χώρας, αλλά και «όλους τους ανθρώπους της περιόδου» που κάποιοι απ’ τους οποίους είναι σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ!
Σωστή η επισήμανση της και εμείς απλώς θα προσθέταμε, για την ιστορία και μόνο, πως ορισμένοι εξ αυτών είναι σταθεροί υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη.

Αλήθεια, όταν ο κ. Κασσελάκης είπε όσα είπε για τον κ. Σημίτη και τους ανθρώπους της περιόδους εκείνης, αντέδρασε κανείς τους ή όχι;

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X