Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο συναντήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας, οι δήμαρχοι της περιοχής, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του υπουργού στην περιοχή, σήμερα και αύριο.

“Η Δίκαιη Μετάβαση πρέπει να γίνει με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο για τους κατοίκους και την οικονομία της περιοχής”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος, απευθυνόμενος προς τους δημάρχους. ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόβλημα του δημογραφικού στην περιοχή, τονίζοντας πως στο επίκεντρο θα τεθούν και τα θεσμικά ζητήματα. Ο κ. Λιβάνιος επεσήμανε επίσης πως η Δυτική Μακεδονία έχει κάνει σημαντικά βήματα στη διαχείριση απορριμμάτων,.

Το “παρών” έδωσε και ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Στάθης Κωσνταντινίδης, καθώς και ο Περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης, ενώ στα θέματα που απασχολούν τους δήμους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Π. Κεπαπτσόγλου, θίγοντας το ενεργειακό κόστος για τους δήμους όπως και να μπαίνει η περιοχή κατά προτεραιότητα στα ενεργειακά έργα, καθώς η Δ. Μακεδονία υπήρξε ο ενεργειακός πυλώνας της Ελλάδας.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X