Από το Τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής ξεκίνησε τη διήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος στη συνέχεια βρέθηκε στο Δήμο Πρεσπών συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Στάθη Κωνστα

ντινίδη, το Βουλευτή Φλώρινας, Σταύρο Παπασωτηρίου και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Αμανατίδη.

Ο κ. Λιβάνιος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών αλλά και των διαδικαστικών θεμάτων που υπάρχουν στο ζήτημα της συνοριακής διάβασης του Λαιμού Πρεσπών, σημειώνοντας πως αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση το συγκεκριμένο έργο.

Στη συνέχεια ο Αν. Υπουργός θα επισκεφθεί το σημείο της Ε.Ο. Φλώρινας- Καστοριάς, στο Πισοδέρι, όπου το προηγούμενο διάστημα σημειώθηκαν κατολισθήσεις και υποχώρηση του οδοστρώματος.

Το έργο αποκατάστασης είναι προϋπολογισμού 1,47εκ. ευρώ με το 1,2εκ. ευρώ να εγκρίνεται ως χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η επίσκεψη Λιβάνιου συνεχίζεται στην Κοζάνη και τη συνάντησή του με την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, ενώ την Τρίτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και την ΑΝΚΟ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X