-Τελικά το παιχνίδι ακυρώθηκε! Οι εκλέκτορες, μέλη στου Συνεδρίου, με πρωτεργάτη τον Ν. Παπά, αποφάνθηκαν αρνητικά να ακολουθήσουν τους φιλόδοξους εκλέξιμους σε μια νέα εκλογική διελκυστίνδα! Και η αναμέτρηση των δύο, αίφνης άλλαξε και πολιτική χροιά και κομματική απόχρωση! Όμως έπρεπε να βγούνε και οι δύο τους αλώβητοι από αυτήν την μεταξύ τους ωρών ξιφούλκηση!
-*Στέφανε, αν πάρεις πίσω εκείνη την φράση σου, “βρες τε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογές”, πρότεινε η κ. Γεροβασίλη με ήπιο λόγο, τότε εγώ θα αποσύρω την υποψηφιότητα μου*! Επέδειξε συγκαταβατικότητα και έκανε ένα βήμα πίσω!
-*Όλγα, απέσυρε την υποψηφιότητα σου, αντιπρότεινε ο Στέφανος και πρόσθεσε, για να μην πάμε σε εκλογές*! Επέδειξε προσωπική δυναμική, πολιτική αποφασιστικότητα και σταθερότητα στην επιλογή του, αποδεικνύοντας, πως δεν τον τρομάζει το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στηρίζει την αντίπαλο του!
-Μάρμαρο η Όλγα, καθώς ο επιθετικός ελιγμός και η δυναμική του τελευταίου, την αιφνιδίασαν! Δεν άργησε όμως και βρήκε την ψυχραιμία της και σε λίγο πρόσθεσε, *δεν είμαι εγώ που πρότεινα εκλογές*, μεταφέροντας την ευθύνη για απόφαση ακύρωσης των, σε εκείνον που τις προκάλεσε, δηλαδή στον κ. Κασσελάκη.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: 1/. Αναμφίβολα ο Στέφανος έγινε από σήμερα, ο απόλυτος και αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του Σύριζα, παραγκωνίζοντας του λοιπού, μέχρι και τον ίδιο τον Αλέξη, τον απόλυτα υπαίτιο αυτής όλης της θαλασσοταραχής, τουλάχιστον, μέχρι τις Ευρωεκλογές! Αργότερα, θα κριθεί από το αποτέλεσμα τους.
2/. Η δυναμική, προσωπική και πολιτική, που επέδειξε ετούτες τις μέρες, του προσάπτει ηγετικά στοιχεία και αρχηγική φυσιογνωμία, κερδισμένα επάξια από τον ίδιο και μόνο!
3/. Η κ. Γεροβασίλη, εντέλει φάνηκε πως *είδε το τυρί, αλλά έχασε την φάκα*, σαν ο κ. Τσίπρας της πρότεινε την διεκδίκηση της Προεδρίας του Σύριζα, πιστεύοντας η ίδια πρώτα, ότι πήρε το χρίσμα και το χρυσό βραχιόλι! Όμως η προίκα, αποδείχθηκε άνθρακας!
4/. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αυτο-αποδομήθηκε με την εμπλοκή του, γιατί:
α/. Αφενός η πρόταση του για εκλογές, δεν ήταν χρονικά σωστή, αφετέρου, γιατί σαν πρώην πρόεδρος, ενώ θα έπρεπε να εγγυάται και να επιδιώξει την ενότητα και σταθερότητα του κόμματός του, με την πρόταση του, προέτρεψε σε διχαστικές λύσεις και σε επικίνδυνους κλυδωνισμούς και μάλιστα επικειμένων καθοριστικών εκλογών, των οποίων το αποτέλεσμα θα εξασφαλίσει ή μη, την περαιτέρω εμπέδωση της εμπιστοσύνης του εκλογικού σώματος στο κόμμα του!
β/. Αποδείχθηκε και επιβεβαιώθηκε, ότι αν δεν εξατμίστηκε, τουλάχιστον μειώθηκε δραστικά ο βαθμός επιρροής του στους οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματος,
γ/. Κατέστησε αυτομάτως τον εαυτόν του, υπόλογο στο εκλογικό σώμα, με την άστοχη αυτή του παρέμβαση και φυσικά, ο ίδιος επέβαλλε πλέον στον εαυτόν του την πολιτική του σιωπή, καθώς δεν είναι πια αμφίβολο, μα απόλυτα επιβεβαιωμένο, ότι αν ξανά τολμήσει να παρέμβει, μάλλον θα του υπενθυμίσουν άπαντες το *ή λέγε τι σιγής κρείττον, ή σιγήν έχε*!
-Και αφού αυτή *η μη γενόμενη αναμέτρηση*, βεβαιωμένα άφησε πρώτιστα προσωπικές πληγές και μετά κομματικά τραύματα, το ερώτημα που γεννάται είναι, *και αύριο… τι;*
α/. Κασσελάκης και Γεροβασίλη, αντέχουν ο ένας τον άλλο στο ίδιο καράβι του λοιπού να συμπλέουν; Αν όχι, μάλλον θα πρέπει κάποιος να να ξεμπαρκάρει; Ποιος; Ο Καπετάνιος; Όχι βέβαια!
β/. Αν ναι, άραγε συνταξιδευτές στην ίδια κουκέτα της Α΄ θέσης ή κάποιος και ποιος πρέπει να πάει στην Γ΄ θέση και κατάστρωμα;*
-Εδώ μπορούμε να ισχυρισθούμε ότι *ενώ ξέρουμε τις απαντήσεις, κάνουμε εσκεμμένα άστοχες ερωτήσεις*, καθώς στο σκάκι, ένας είναι πάντα ο νικητής! Και ο χαμένος πληρώνει τα σπασμένα και τους καφέδες!

Ρουσσάκης Σαρ. Πολυχρόνης
Πρόσφυγας αδικοχαμένων πατρίδων
Έλλην το γένος, Μακεδνός
Πατριώτης κατά το ήθος
Σκεπτόμενος κατά το έθος
Εκφραζόμενος κατά το είκος
Χριστιανός Ορθόδοξος

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X