Στον κατάλογο των πόλεων που επιχειρούν να βάλουν ένα τέλος στην παραβατικότητα των αναβατών έρχεται να προστεθεί η Σαραγόσα της Ισπανίας, απαγορεύοντας δια ροπάλου τη στάθμευση των δίκυκλων σε πεζοδρόμια.

Αυστηρά μέτρα κατά της παράνομης στάθμευσης των δικύκλων παίρνει η δημοτική αρχή της Σαραγόσα, θέλοντας να αντιμετωπίσει την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης.

Η εφαρμογή περιορισμών στην κίνηση των αυτοκινήτων με τη δημιουργία ζωνών χαμηλών ρύπων στη Σαραγόσα ανάγκασε πολλούς κατοίκους να υιοθετήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως για παράδειγμα τα δίκυκλα.

Από τη μία ημέρα στην άλλη, η πόλη της Σαραγόσα κατακλείστηκε από μοτοσικλέτες και δικυκλιστές οι οποίοι αγνοούν βασικά άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο αποκλεισμός των αυτοκινήτων συμβατικής τεχνολογίας από το κέντρο της πόλης δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από εκείνα που επιχείρησε να λύσει, αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της παραβατικότητας των δικυκλιστών.

Ένα από τα πρώτα μέτρα που πάρθηκαν αφορά την παράνομη στάθμευση των μοτοσικλετών και των scooters, καθώς εφαρμόστηκε η καθολική απαγόρευση της στάθμευσης δικύκλων σε πεζοδρόμια.

Σε ορισμένες πόλης της Ισπανίας, μεταξύ των οποίων και η Μαδρίτη, μια μοτοσικλέτα επιτρέπεται να σταθμεύει στο πεζοδρόμιο αρκεί ο ελεύθερος χώρος για τους πεζούς να είναι μεγαλύτερος των τριών μέτρων.

Αυτό παύει να ισχύει στη Σαραγόσα, με τη δημοτική αρχή να προχωρά στη δημιουργία ειδικών χώρων στάθμευσης για δίκυκλα, απελευθερώνοντας τα πεζοδρόμια από κάθε είδους όχημα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι στη χώρα μας απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στα πεζοδρόμια, ακόμα κι αν πρόκειται για δίκυκλα.

Το πρόστιμο σε περίπτωση στάθμευσης σε πεζοδρόμιο είναι 80 ευρώ και μπορεί να βεβαιωθεί είτε από την Ελληνική Αστυνομία είτε από τη Δημοτική Αστυνομία.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X