Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», διεξάγεται αυτή την ώρα (σ.σ. απόγευμα Παρασκευής) στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, σε διοργάνωση από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία το Εurope Direct Δυτικής Μακεδονίας και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Η σημαντική εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες: Την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τις προσδοκίες από την ΕΕ, ενώ στο τρίτο σκέλος θα συζητηθεί η Δίκαιη Μετάβαση και οι πράσινες δεξιότητες.

Προηγήθηκε προηγηθεί πρωινό εργαστήρι για τους δημοσιογράφους, με αντικείμενο «Θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω».

Στην σημαντική εκδήλωση, να σημειωθεί πως συμμετέχουν και θα μιλήσουν για θέματα δίκαιης μετάβασης και πράσινων δεξιοτήτων οι ευρωβουλευτές Μ. Κεφαλογιάννη και Έ. Κουντουρά (η δεύτερο μέσω skype).

Επίσης, την αποστολή της ΕΕ σήμερα αναλύει η Ν. Ρίγγου επικεφαλής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Κ. Τσουτσοπλίδης επικεφαλής του Γραφείου του Ευρ. Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας αναλύουν ο περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης και Μ. Ναθαναήλ (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων). Σημαντική είναι και η παρουσία του υποδιοικητή της ΔΥΠΑ Β. Γεωργιάδη, ενώ στην θεματική της Μετάβασης θα μιλήσουν και οι Κ. Στεργίου επικεφαλής Europe Direct και Κ. Φιλιππίδης (ΟΕΝΕΦ – μέλος επιτροπής παρακολούθησης Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης).

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X