Ταρακούνησε τα νερά, η ανάδειξη του θέματος για την εκδίκαση της ένστασης για τη βουλευτική έδρα της Φλώρινας. Ο Σταύρος Παπασωτηρίου, Βουλευτής σήμερα, φέρεται να μην πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις στην κατάθεση των υποψηφιοτήτων. Συνεπώς η Δικαιοσύνη θα κρίνει, το αν θα παραμείνει Βουλευτής, ή αν θα παραδώσει την έδρα του στον πρώτο επιλαχόντα Γιάννη Αντωνιάδη. Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου.

Μια σημαντικότατη στιγμή για την Εορδαία, αποδείχθηκε πως ήταν η παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος του Δήμου Εορδαίας για την ιστορία της περιοχής. Σε μια λαμπρή βιβλιοπαρουσίαση και με τον κόσμο να έχει κατακλύσει το Πνευματικό χώρο αναδείχθηκαν πτυχές της Εορδαίας. Τη δεξαμενή πολυπολιτισμική μνήμης, την ακτινοβόλο εστία του ελληνικού θαύματος. Μια “πρόκληση” για τον Δήμαρχο Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος το “τόλμησε”. Προχώρησε στην έκδοση του λευκώματος, το οποίο σύμφωνα με τον συγγραφέα Θέμη Απατσίδη θα συνδιαμορφώσει το “brand name της πόλης”, δηλαδή το σύνολο νοημάτων και αξιών της, ενσωματωμένο μέσα σε σύμβολα.

“Προεδρική” ή και .. “κασσελακική” φαίνεται πως χαρακτηρίζεται η περιοχή του Νομού Κοζάνης. Πολλά είναι τα κομματικά στελέχη της περιοχής που στηρίζουν τις επιλογές του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω μιας πρωτοφανούς εσωκομματικής κρίσης. Δεν ξέρουμε αν ήταν αναμενόμενο για τους παροικούντες την κομματική Ιερουσαλήμ, εμάς πάντως μας ξάφνιασε το να βλέπουμε όλα αυτά τα στελέχη να παίρνουν αποστάσεις από παραδοσιακά στελέχη που αποτελούσαν τον κορμό της κυβέρνησης Τσίπρα.

Πλακεντάς (Δήμαρχος Εορδαίας) και Κεπαπτσόγλου (Δήμαρχος Άργους Ορεστικού) οι μεγάλοι νικητές των εκλογών σε ΔΙΑΔΥΜΑ και ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας. Το δίπολο δεν …έσπασε παρά τις ισχυρότατες πιέσεις από υψηλόβαθμους πολιτικούς παράγοντες. Το λεγόμενο παλιό σύστημα, φορτώνεται άλλη μια ήττα στην περιοχή, η οποία αναδεικνύει την τεράστια δυναμική της Αυτοδιοίκησης. Αρνητικοί πρωταγωνιστές, όσοι προσπάθησαν να επιβάλλουν τις απόψεις τους, ενεργοποιώντας δυνάμεις τόσο της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα, για να υποστηρίξουν τον ίδιο συνδυασμό…

Στην κοπή βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Φλώρινας παρέστη ο Γιώργος Αμανατίδης. Έκατσε δίπλα με τον παλιό (και εκ νέου πλέον) φίλο Μάκη Βορίδη. Ο Υπουργός Επικρατείας ήταν επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση, και αναμέναμε να δούμε τη …χημεία που θα είχαν μεταξύ τους, μετά την προεκλογική πόλωση του Οκτωβρίου, και τις αιχμηρές δηλώσεις του Υπουργού έναντι του κ. Αμανατίδη στον “Πτολεμαίο”. Τελικά, όλα μέλι-γάλα. Χαρακτηριστική δε είναι η εικόνα, με τους Βορίδη και Αμανατίδη να κάθονται στο πάνελ, και τον Γιώργο Κασαπίδη να παρακολουθεί την εκδήλωση από κάτω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του κόμματος.

Εκατό τοις εκατό, ήταν το ποσοστό των Βουλευτών του Νομού Κοζάνης που σας που ψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν είχαμε ιδιαίτερες εκπλήξεις, με τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές να στηρίζουν την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Ο Δήμος Εορδαίας ετοιμάζεται για την αποκριάτικη παρέλαση. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν και οι ομάδες άρχισαν να οργανώνονται. Υπάρχει ήδη σχετική ανακοίνωση για δηλώσεις συμμετοχής ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων, με το ενδιαφέρον να είναι έντονο. Αναμένουμε με αγωνία να δούμε το αποτέλεσμα!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X