Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε την Έφη Μιχελάκη, Πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σχολίασε τα τελευταία τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη νέα αναταραχή που έχει προκληθεί στο εσωτερικό του κόμματος.

Η Έφη Μιχελάκη δήλωσε αρχικά υπέρ της διαφάνειας, προσθέτοντας πως «είμαστε υπέρ της διαφάνειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ακόμη και με τα προβλήματα που υπάρχουν σε ένα κόμμα. Αυτή τη στιγμή τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες είναι άλλα και όχι τα εσωκομματικά μας. Παρόλα αυτά είχαμε πει ότι θα λυθούν κάποια θέματα στο συνέδριο όπως και θα γίνει. Ωστόσο, την ίδια στιγμή η ακρίβεια μαστίζει, οι φοιτητές αντιδρούν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο Άδωνις Γεωργιάδης μπαίνει σε περίεργες δηλώσεις στην υγεία. Ωστόσο είμαστε σε μια φάση συγκρότησης, περάσαμε από διάσπαση και το συνέδριο θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας να λυθούν όλα αυτά».

Για το ερωτηματολόγιο, έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία του νέου προέδρου, που δεν τη θεώρησαν σωστή πολλά στελέχη, λέγοντας ακόμη μια φορά πως δεν είναι αυτό το θέμα που καίει, παρά τα προβλήματα του κόσμου.

Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια αμφισβήτησης του αρχηγού που κυκλοφορούν, η κ. Μιχελάκη είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόβλημα προέδρου. «Έπρεπε να μπούμε σε μια συζήτηση αμέσως μετά την απομάκρυνσή του για το τι έφταιξε και μετά να περάσουμε στην εκλογή προέδρου, χωρίς να σημαίνει ότι δεν στηρίζω τον Στ. Κασσελάκη. Σήμερα το κόμμα έχει έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο που μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες, αλλά χρειάζεται χρόνος. Όλα είναι στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου, προκειμένου να σημειώνονται οι διαφωνίες και να λύνονται. Πολλά θέματα συζητήθηκαν και στο προηγούμενο συνέδριο αλλά δεν υλοποιήθηκαν», προσέθεσε.

«Το πρόσωπο πρέπει να εμπνέει και να σηματοδοτεί πολιτικές», είπε ακόμη, λέγοντας πως μεγάλη μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ περίμενε το συνέδριο για να συζητηθούν θέματα.

Τα μάτια όλων είναι καρφωμένα προς το συνέδριο, με την κ. Μιχελάκη να εκτιμά πως το συνέδριο θα ξεκινήσει ομαλά και πως στόχος είναι να λυθούν τα προβλήματα. «Πρέπει να ειπωθούν όλα, αυτός είναι ο πραγματικός χώρος διαλόγου, καθώς τα εσωκομματικά μας δεν αφορούν τον κόσμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πρόβλημα ηγέτη, πρέπει να αναζητήσουμε το πρόβλημα που υπήρχε», ανέφερε, εκτιμώντας πως το συνέδριο θα γίνει και θα συζητηθούν όλα όσα πρέπει.

Αποκάλυψε πως η ίδια δεν θέλει να αλλάξει το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «αυτά που πρέπει να αλλάξουν είναι άλλα. Η νέα γενιά στελεχών βλέπει με νέα μάτια κάποια πράγματα. Ο καθένας από μας έχει την ευθύνη να καταθέτει προτάσεις για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X