Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίος , παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανασίου και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας Αρχιμανδρίτου Αυγουστίνου Αυξωνίδη, ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του Συλλόγου ΑμεΑ ΠΕ Κοζάνης Δυτικής Μακεδονίας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή και καρποφόρα χρονιά , εκφράζοντας τη συμπαράστασή του σε κάθε αίτημα του πρωτοπόρου και από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα, Συλλόγου το έργο του οποίου εξήρε και ο Σισανίου και Σιατίστης στο χαιρετισμό του.
Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Μήγγος, αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους , εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια όλων και ιδιαίτερα του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά για να γίνει το όνειρο ολοκλήρωσης του Κέντρου Δια βίωσης , πραγματικότητα.

Για τα δικαιώματα των ΑμεΑ μίλησε η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνα και στην παρουσίαση ήταν η Αναστασία , ενώ η Ελένη Χονδροματίδου υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων , που συντόνισε την όλη διοργάνωση, αναφέρθηκε στην παρουσία του διακεκριμένου Ζωγράφου Φώτη Μανιού και στη συμβολή του στην εκδήλωση με την καταπληκτική έκθεση- αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα Σοπράνο Μαρία Κάλλας, τονίζοντας ότι στόχος της εκδήλωσης είναι “ο συνδυασμός της τέχνης με την αναπηρία “.

Στη συνέχεια ο φιλοξενούμενος Καλλιτέχνης εξέπληξε ευχάριστα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Αμανατίδη, το Δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά , την π. Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου και τον Δήμαρχο Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη προσφέροντάς τους, υπέροχα πορτρέτα, όπως άλλωστε και στο Σύλλογο.

Παραλαμβάνοντας τον πίνακά του , μετά τις θερμές ευχαριστίες του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας μεταξύ άλλων επισήμανε: ” θέλουμε μία κοινωνία ισότιμη για τους πολίτες μας και θα συνεργαστούμε πολύ στενά με το Σύλλογο ,για το σκοπό αυτό”. Παίρνοντας το λόγο κατά την παραλαβή του δικού του πίνακα ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς επικεντρώθηκε σε τρία σημεία υπογραμμίζοντας : “πρώτον ότι ο αγώνας μας πρέπει να είναι καθημερινός, δεύτερο δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα ,όπως για την λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης και τρίτον έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε και αυτό είναι το στοίχημα που θέσαμε ως Δημοτική Αρχή.

Δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της , αντικρίζοντας τον πίνακα που της χάρισε ο Φώτης Μανιός με το χαριτωμένο εγγόνι της η π. Βουλευτής η κ. Βρυζίδου, η οποία εξέφρασε και τη χαρά της για την επικείμενη λειτουργία του Κέντρου Διημέρευσης .
Παίρνοντας το λόγο ο π. Υφυπουργός και Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος εξήρε το πλούσιο έργο του Συλλόγου ,ενώ αναφέρθηκε και στους αγώνες που δόθηκαν για το “δικαίωμα στη διαφορά”, υπογραμμίζοντας : “είπαμε πολλά και γίνανε αρκετά , όμως χρειάζεται να κάνουμε ακόμα περισσότερα”.

Τη συμπαράστασή του στα θέματα του Συλλόγου εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης παραλαμβάνοντας το όμορφο πορτρέτο του και συνεχάρη το Σύλλογο , για το σημαντικό έργο του.
Η καθόλα άψογη εκδήλωση διανθίστηκε από υπέροχα διαχρονικά τραγούδια , που έντεχνα απέδωσαν χορωδιακά σχήματα του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας , του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας και της Εκκλησίας της ΤΚ Περδίκκα , ενώ το επιστέγασμα της εκδήλωσης ήταν η πλούσια δεξίωση που δόθηκε στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X