Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, ο Καλλιτέχνης Φώτης Μανιός παρουσιάζει την έκθεση- αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα Σοπράνο στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, πλαισιώνοντας και τη χθεσινή παρουσίαση του Λευκώματος του Δήμου Εορδαίας , αλλά και τη σημερινή εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Δημιουργό μέσα από την έκθεση, στην οποία μας ξενάγησε , δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την κορυφαία Σοπράνο, καθώς περιλαμβάνει όλη την ιστορία και την καλλιτεχνική πορεία της και να “ταξιδέψει” μέσα από τα 31 ασπρόμαυρα έργα του , στις προσωπικές και καλλιτεχνικές της στιγμές στα χρόνια , που εκείνη μεσουρανούσε Διεθνώς .

Η έκθεση αποτυπώνει την απήχηση του μύθου και του συμβόλου της Μαρίας Κάλλας σε Διεθνές επίπεδο , μέσα από την καλλιτεχνική ευαισθησία του Φώτη Μανιού .

Οι φίλοι της Τέχνης της Φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία έως και την ερχόμενη Τετάρτη , να παρακολουθήσουν το παγκοσμίου εμβέλειας αυτό “φαινόμενο” από τη διαδρομή της στη Λυρική Σκηνή, έως και την Όπερα και την Τραγωδία , μέσα από αυτή την άκρως ενδιαφέρουσα Έκθεση .

Ο Καλλιτέχνης ευχαρίστησε όσους επισκέφθηκαν την Έκθεσή του και ιδιαιτέρως την Περιφερειακή Σύμβουλο Ελένη Χονδροματίδου, η οποία του πρότεινε να παρουσιάσει τα έργα του στην Πτολεμαΐδα .

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X