Πρόταση γάμου με… πιτόγυρο «ανθοδέσμη»;

“Άγιος Βαλεντίνος: Σουβλατζίδικο στο Ηράκλειο προσφέρει πιτόγυρο «ανθοδέσμη» που ζυγίζει 8,5 κιλά!”
Η είδηση εντυπωσιάζει κα εκτός από τα αναπόφευκτα χαμόγελα δημιουργεί και μια… υπόθεση εργασίας.
Μήπως είναι μια πρώτης τάξεως ιδέα που καλό θα ήταν να την υιοθετήσουν και ν’ αρχίσουν να την εφαρμόζουν κι άλλοι, παντρεμένοι/ παντρεμένες, αλλά και ελεύθεροι/ ελεύθερες;
***
Για τους παντρεμένους και τις παντρεμένες ίσως είναι ένας ενδεδειγμένος τρόπος για να πρωτοτυπήσουν αλλά και για να πάψουν να σπαζοκεφαλιάζουν κάθε χρόνο του Αγίου Βαλεντίνου, ή σε οποιαδήποτε άλλη επέτειο ή γιορτή, προκειμένου ν’ απαντήσουν στο… κρίσιμο και ενίοτε δύσκολο ερώτημα «τι δώρο παίρνουμε πάλι;» στη σύζυγο ή το σύζυγο.
Είναι επίσης μια πρακτική λύση που μπορεί να βολέψει και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας (παιδιά και παππούδες, ακόμα και θείες ή θείους) καθώς όσο και να το… παλέψει το ζεύγος πιτόγυρο 8,5 κιλών δεν τρώγεται με τίποτα από δύο μόνα άτομα.
Άρα, έχουμε το συνδυασμό του τερπνού με το ωφέλιμο, ή αλλιώς μια πράξη ένδειξης αγάπης που καλύπτει όλη την οικογένεια αλλά και το σόι.
***
Για τις ελεύθερες και τους ελεύθερους το πιτόγυρο- «ανθοδέσμη» μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την περίπτωση που αποφασίσουν να κάνουν μια… γευστική και… θρεφτική πρόταση γάμου στο ταίρι τους.
Με τις τιμές που πωλείται πλέον ο γύρος και δεδομένου ότι δύσκολα θα σταματήσει η ανοδική του πορεία, κάποια στιγμή ένα πιτόγυρο που ζυγίζει 8,5 κιλά θα προσεγγίζει το ποσό που κοστίζει ένα μονόπετρο δαχτυλίδι.
Βέβαια το δαχτυλίδι σου μένει και το φοράς για μια ολόκληρη ζωή, αλλά και ο πιτόγυρος δεν πάει χαμένος.
Σου μένουν, συνήθως, οι θερμίδες που πήρες!

Η δύσκολη επόμενη μέρα…

Η χθεσινή μέρα θα πρέπει να ήταν μια από τις δυσκολότερες, αλλά συνάμα και πιο παράξενες, μέρες τους στη Βουλή για τα τρία μεγάλα κόμματα, τη Νέα Δημοκρατία, το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, καθώς επρόκειτο να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. (σ. σ. μέχρι την ώρα που γραφόταν οι γραμμές αυτές δεν ήταν γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας)
Δύσκολη και παράξενη για τη Νέα Δημοκρατία καθώς είναι η πρώτη φορά που μια Κυβέρνηση επρόκειτο να βρεθεί αντιμέτωπη με τόσες αρνητικές ψήφους δικών της βουλευτών σ΄ ένα νομοσχέδιο που η ίδια ετοίμασε και έφερε προς ψήφιση, ενώ ένας επίσης σοβαρός αριθμός της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα είχε επιλέξει την τακτική της αποχής από την ψηφοφορία.
***
Ημέρα με σοβαρές δυσκολίες και για το ΣΥΡΙΖΑ καθώς και εκεί υψώθηκαν φωνές βουλευτών του που εναντιώθηκαν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος του κ. Στέφανος Κασσελάκης να θέσει ακόμα και θέμα κομματικής πειθαρχίας, προσπαθώντας έτσι να μην υπάρξουν διαρροές ή τουλάχιστον να περιοριστούν όσο γίνεται περισσότερο.
***
Τριγμούς για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχαμε και στο ΠΑΣΟΚ όπου σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ το ένα τρίτο περίπου των βουλευτών του προσανατολίζονταν στο να επιλέξουν την τακτική της αποχής!
Αριθμός μεγάλος σίγουρα για ένα κόμμα που κάποτε εισήγαγε σημαντικές τομές στην ελληνική κοινωνία για τις οποίες και τότε υπήρχαν αντιδράσεις και μάλιστα πολύ πιο έντονες, αλλά κατάφερε να τις υπερκεράσει.
***
Αυτά σε ό,τι αφορά τη χθεσινή μέρα, τη μέρα της ψηφοφορίας.
Ωστόσο, πολλοί θέτουν το ερώτημα, και μάλλον έχουν δίκιο, το τι θα γίνει την επόμενη μέρα στα τρία αυτά κόμματα, η οποία μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο δύσκολη.
Πιο δύσκολη με την έννοια ότι εκ των πραγμάτων θα έχουν δημιουργηθεί τρεις κατηγορίες βουλευτών εντός αυτών των τριών κομμάτων και ιδιαίτερα στη Νέα Δημοκρατία.
Αυτοί που τόλμησαν και ψήφισαν το νομοσχέδιο, όσοι δεν συμφωνούσαν και εξέφρασαν την αντίθετη άποψη τους καταψηφίζοντας το και εκείνοι που επέλεξαν, ουσιαστικά, να μην πάρουν θέση και το έπραξαν δια της αποχής τους.
***
Όσοι το έχουν ψηφίσει αλλά και αυτοί που θα το έχουν καταψηφίσει θα έχουν πάρει και το ανάλογο ρίσκο.
Οι μεν πρώτοι θα συγκεντρώνουν τα πυρά εκείνου του μέρους της κοινωνίας που διαφωνούσε με το νομοσχέδιο.
Οι δε άλλοι θα δέχονται την αρνητική κριτική των πολιτών που ήταν υπέρ του νομοσχέδιου για το γάμο των ομόφυλων.
Οι μόνοι που, θεωρητικά, θα έχουν μείνει στο απυρόβλητο θα είναι όσοι απείχαν, καθώς θα έχουν καταφέρει να περάσουν… «αβρόχοις ποσί» την όλη διαδικασία.
***
Πώς θα λειτουργήσει, λοιπόν, αυτή η ιδιότυπη τριχοτόμηση εντός των τριών αυτών κομμάτων στο άμεσο αλλά και το απώτερο μέλλον;
Και θα είναι η μοναδική ή απλώς κάτι που θα επαναληφθεί και στο μέλλον με άλλα, δύσκολα, νομοσχέδια;

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X