Τον νέο πολιτικό φορέα ο οποίος θα κάνει την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου, παρουσίασε την Τετάρτη στην Αθήνα ο Ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, παρουσία και του πρώην Δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη.

Ο τελευταίος μάλιστα θα είναι και υποψήφιος στο Ευρωψηφοδέλτιο του νέου φορέα ο οποίος ονομάζεται «Κόσμος» και είναι μέρος «της μεγάλης πράσινης οικογένειας», όπως είπε ο ιδρυτής του.

Στην ομιλία του ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε πως «το πράσινο κίνημα στην Ελλάδα δεν κατάφερε να εδραιωθεί» και πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να είμαστε πράσινες κουκίδες στον χάρτη, πρέπει να φτιάξουμε έναν πράσινο πόλο που θα στηρίζεται στα επιστημονικά δεδομένα και το κράτος δικαίου, την πράσινη μετάβαση, την σύμπλευση της αριστερά, των πράσινων και των σοσιαλδημοκρατών».

Τοποθέτησε το κόμμα στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, ανακοινώνοντας πως το συνέδριο θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές.

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης με ανάρτησή στο facebook επεσήμανε πως συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος στον νέο φορέα και ανακοίνωσε την προετοιμασία για τη μάχη των Ευρωκλεογών.

Παράλληλα αναφέρθηκε στη Δυτική Μακεδονία η όπως λέει «αναζητά μια νέα ταυτότητα, η υποστήριξη στο «ΚΟΣΜΟΣ», θα ενισχύσει τις φωνές που θα διεκδικήσουν μια πραγματικά Δίκαιη Μετάβαση στην Μεταλιγνιτικη Εποχή»

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X