Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Χρήστο Ελευθερίου, Δήμαρχο Σερβίων, ο οποίος μίλησε επί παντός για μια σειρά θεμάτων του δήμου και τις αναπτυξιακές του προοπτικές.

Για τη Γέφυρα των Σερβίων, την περιπέτεια που μπήκαν, αλλά και την προοπτική ολικής ανακατασκευής της τα επόμενα χρόνια που ανακοινώθηκε και τι επιπτώσεις που θα έχει αυτό για την περιοχή, ο κ. Ελευθερίου περιέγραψε, αρχικά, με μελανά χρώματα τις δραματικές στιγμές που έζησε προσωπικά ο ίδιος όταν του ανακοινώθηκε το κλείσιμο της Γέφυρας, θέτοντας σήμερα εκ νέου θέμα αποζημιώσεων:

«Το πρόβλημα σίγουρα υπάρχει, αλλά δεν ήταν για κλείσιμο. Είδα μελέτες και προτάσεις. Το φανάρι ήταν καταδίκη και μεγάλο ζήτημα ήταν με τις αποζημιώσεις αυτών των ανθρώπων που είχαν σκοπό να επενδύσουν και αυτές ματαιώθηκαν. Υπάρχουν πολλά ζητήματα και δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.», τόνισε.

Σημείωσε πως θα πρέπει σήμερα να πέσουν τα πανεπιστήμια πάνω από Γέφυρα, ζητώντας να εμπλακούν σοβαροί επιστήμονες και για το επόμενο βήμα, είπε πως υπάρχουν προτάσεις και μακάρι να αξιοποιηθεί τουριστικά.

«Το να μιλήσω για μια νέα Γέφυρα είναι εφικτό αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει και αυτό έχει να κάνει με την κεντρική εξουσία. Αυτό που λέμε είναι να είναι οι μετακινήσεις μας 100% σίγουρες και αν χρειαστεί από τη μελέτη, να τη συντηρήσουμε. Αν κάτι πάει στραβά και φανεί ότι υπάρχει κίνδυνος, τότε να δούμε το παραπέρα. Κάποιοι έχασαν πολλά χρήματα και πρέπει αυτό να μη το ξεχνάμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως άνθρωποι καταστράφηκαν και πρέπει κάτι να γίνει, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι για το θέμα της Γέφυρας δεν υπήρξε ποτέ γραπτή (παρά μόνο προφορική) ενημέρωση.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τα χρέη στη ΔΕΗ, απάντησε πως ο δήμος Σερβίων χρωστάει τα λιγότερα από όλους, καθώς σβήστηκε μεγάλο χρέος το 2020, του ύψους 1.5 εκ. ευρώ, λέγοντας πως λύση θα είναι να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής, ενώ ο δήμος έκανε ενέργειες εξοικονόμησης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X