Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Χρήστο Ελευθερίου, Δήμαρχο Σερβίων, ο οποίος μίλησε επί παντός για μια σειρά θεμάτων του δήμου και τις αναπτυξιακές του προοπτικές.

Για την έλευση του Φ/Α στο δήμο και τι προοπτικές υπάρχουν ώστε να έρθει στα Σέρβια, ο κ. Ελευθερίου απάντησε πως υπάρχει μια εταιρεία που θέλει να έρθει, αλλά χρειάζεται αιτήσεις, που με τη σειρά τους απαιτούν νέες υποδομές για τα νοικοκυριά. Μάλιστα ζήτησε κρατική συνδρομή, λέγοντας δεικτικά:

«Οι τρεις δήμαρχοι (σ.σ. Σερβίων, Βελβεντού, Βοΐου) ζητήσαμε από το Υπουργείο να πληρώσει τα χρήματα των συνδέσεων και των λεβήτων ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα και βρισκόμαστε σήμερα σε διαπραγματεύσεις. Εγώ δεν θα γίνω dealer σε καμία εταιρεία Φ/Α ή Φ/Β. Δεν θα πληρώσουν οι δημότες για να γίνει ένα έργο, να πληρώσει το κράτος, εγώ δεν θα γίνω αρωγός σε καμία εταιρεία», είπε εμφατικά. Ακόμη προσέθεσε: «Κοζάνη και Πτολεμαΐδα αν κλείσουν οι Τ/Θ πως θα ζεσταίνονται; Ξέρεται πόσοι Σερβιώτες κατοικούν στην Κοζάνη λόγω φθηνής θέρμανσης; Αν επιχορηγήσει την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα γιατί να μην κάνει μικρό εργοστάσιο Τ/Θ στα Σέρβια, με το κάρβουνο Προσηλίου;», καταλήγοντας πως δεν υπάρχει απάντηση από το υπουργείο για τη χρηματοδότηση του φυσικού αερίου.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X