Προτάσεις για την αποσυμφόρηση των κοιμητηρίων Κοζάνης, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική αρχή με στόχο να δώσει λύσει στην πολύ άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εδώ και αρκετό διάστημα.

Ο περιορισμός του χρόνου ταφής από τα πέντε χρόνια στα τέσσερα χρόνια και έξι μήνες, θα ισχύσει και για τους υπάρχοντες τάφους, ενώ και στο οστεοφυλάκιο ο χρόνος παραμονής ορίζεται στα 25 χρόνια.

Παράλληλα καταργείται η δυνατότητα παράτασης ταφής η οποία έφτανε στα 2 χρόνια, ενώ ενεργοποιείται η δυνατότητα ταφής σε κοιμητήρια τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης, εφόσον υπάρχει κάποια συγγενική σχέση του αποβιώσαντα αλλά και η σύμφωνη γνώμη του τοπικού συμβουλίου.

«Είναι μια απόφαση που θα δώσει άμεσα λύση», τόνισε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης, σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι άσχημη και πλέον το ζητούμενο είναι η δημιουργία νέων κοιμητηρίων.

Για λύσεις που είναι πρόχειρες και χαρακτηρίζουν τη δημοτική αρχή «η οποία έχει να παρουσιάσει μόνο πυροτεχνήματα και όχι σοβαρότητα», έκανε λόγο ο Χάρης Κουζιάκης.

Αρνητικός εμφανίστηκε και ο Σταύρος Καμπουρίδης, ο οποίος είχε φέρει τη συζήτηση σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ενώ κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως δεν κάνει πράξη το σύνθημά της «Μαζί για την Κοζάνη» καθώς ο ίδιος δεν κλήθηκε να πει τη γνώμη του σε πρόσφατη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε για το θέμα.

Μάλιστα αναρωτήθηκε αν υπάρχει χώρος σε κοιμητήρια χωριών και αν η εκκλησία είναι σύμφωνη με τον περιορισμό του χρόνου εκταφής.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X