Όταν υπονομεύεις τον δικό σου αγώνα…
Ως είδηση μπορεί να πει κανείς πως έχει κάποια στοιχεία γκροτέσκου.
***
Όπως μας πληροφορούν τα διάφορα ρεπορτάζ η… πέτρα του σκανδάλου ήταν το «μείζον θέμα» ποιος θα ηγηθεί της πορείας, κάτι που οδήγησε στη σύγκρουση μεταξύ φοιτητών που υπερασπίζονταν το αίτημα αυτό και των άλλων που το απέρριπταν.
Ποιανού το αίτημα επικράτησε τελικά;
Ποιος νοιάζεται, ή τη σημασία έχει, όταν η είδηση δημιουργεί απορία αλλά και θλίψη.
Θλίψη καθώς παθογένειες της κοινωνίας μας αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως μεταφέρονται και ξεδιπλώνονται και στο χώρο όπου ο διάλογος και ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη πρέπει να είναι ο απαράβατος κανόνας που θα υπερασπίζεται από όλους.
Στο χώρο όπου πρέπει να καλλιεργούνται και να αντιπαρατίθενται ιδέες και όχι να στήνονται καυγάδες για θέματα ήσσονος ή μηδαμινής σημασίας.
***
Τι μένει;
Η διαπίστωση πως αν εσύ ο ίδιος υπονομεύεις τον δικό σου αγώνα, με τέτοιου είδους γεγονότα, είναι δύσκολο να καταφέρεις να κερδίσεις τη στήριξη των υπολοίπων ακόμα και αν έχεις όλο το δίκιο του κόσμου.
Κρίμα…
Μπαμπάς ή δάσκαλος;
Η παρακάτω είδηση προχθεσινή, με… τοπικό ενδιαφέρον που έπαιξε παντού, όπως συνηθίζεται να λέμε:
***
Αν προσέξατε, βάλαμε μαζί τις λέξεις μπαμπάς και δάσκαλος και ο λόγος είναι πως σε κάποιες ενημερωτικές ιστοσελίδες αναφέρθηκε πως η κ. Γιαννακοπούλου απευθυνόμενη προς το βουλευτή της Π. Ε. Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, του είπε «δεν είσαι ο μπαμπάς μου…» και σε άλλες πως του είπε «δεν είσαι ο δάσκαλος μου…»
***
Μοιραία, λοιπόν, και αναπόφευκτα μας δημιουργήθηκε η εύλογη απορία.
Ποιον όρο χρησιμοποίησε τελικά η κ. Γιαννακοπούλου;
Μετά από μια ενδελεχή και προσεκτική έρευνα που κάναμε στις ιστοσελίδες που φιλοξένησαν την είδηση, διαπιστώσαμε πως υπερισχύει το «μπαμπάς» έναντι του «δάσκαλος».
Οπότε, θα πρέπει να δεχτούμε πως αυτό είναι και το σωστό.
***
Καλά είστε σοβαροί, είναι δυνατόν να ασχολείστε με τέτοια θέματα, θα μας επιπλήξουν κάποιοι και θα έχουν και δίκιο.
Τι να κάνουμε όμως, αφού αυτά, δυστυχώς, πουλάνε και στην πολιτική, μ’ αυτά πρέπει να ασχοληθούμε, μπας και αυξήσουμε και τη δική μας αναγνωσιμότητα…
Υ.Γ. Τελικά αυτό το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων αρχικά φοβόταν στη Νέα Δημοκρατία πως θα τους δημιουργήσει προβλήματα, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι τώρα πλήττει και άλλα κόμματα.
Όταν ακούς για μηχανισμό παρακολούθησης και σκέφτεσαι ότι…
Έντονο προβληματισμό και εύλογη ανησυχία προκάλεσε σε πολλούς η είδηση που βγήκε από την προχθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, πως πρόκειται να συσταθεί «μηχανισμός παρακολούθησης» των έργων που μελετώνται, σχεδιάζονται και εκτελούνται σε όλες τις Περιφέρειες.
Για ποιο λόγο;
Απλούστατα, επειδή ο νους σε τέτοιες περιπτώσεις, και χωρίς να το θέλει, πάει πρώτα στο… κακό.
Και απόλυτα δικαιολογημένα, βέβαια, γιατί όταν ακούς για «μηχανισμό παρακολούθησης» στο μυαλό σου έρχονται εικόνες, όπως:
Να σε ακολουθεί, κατά πόδας και όπου και αν πας, κάποιος τύπος με καμπαρντίνα, εφημερίδα υπό μάλης, σκούρα γυαλιά και καβουράκι, ακόμα και αν ο ήλιος λάμπει και η θερμοκρασία επιβάλει πουκαμισάκι το πολύ.
Να παίρνεις το τηλέφωνο σου για να καλέσεις έναν φίλο που μένει στην ίδια πόλη και να βγαίνει στην άλλη γραμμή η θεία σου που ζει εδώ και χρόνια στο Μόναχο, ενώ από το βάθος της γραμμής θ’ ακούγονται ψίθυροι και περίεργοι θόρυβοι.
Να είσαι δημόσιος υπάλληλος, να εργάζεσαι στην Περιφέρεια και κάθε φορά που περνάει απ’ το διάδρομο κάποιος άγνωστος που σε κοιτάει κάπως περίεργα, να τρέμει το φυλλοκάρδι σου μήπως είναι του «μηχανισμού παρακολούθησης» και παρεξηγήσει το γεγονός πως εκείνη τη στιγμή, εκείνο το συγκεκριμένο λεπτό, έστρεψες για λίγο, μόλις για κάποια δευτερόλεπτα, το κεφάλι σου προς το παράθυρο για να ξεπιαστεί ο σβέρκος σου και να ξεκουραστούν τα μάτια σου από την οθόνη του υπολογιστή, και αφού σε παρεξηγήσει να κάνει αρνητική έκθεση όχι μόνο για σένα προσωπικά αλλά για ολόκληρη την υπηρεσία.
***
Ευτυχώς όμως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ισχύει με το συγκεκριμένο μηχανισμό παρακολούθησης, ο οποίος θα είναι απλώς μια ψηφιακή πλατφόρμα που θα τροφοδοτείται με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το πώς εξελίσσονται τα διάφορα έργα σε κάθε Περιφέρεια.